New Yorklular ABD Başkanlığı ön seçimleri için sandığa gitti

New Yorklular ABD Başkanlığı ön seçimleri için sandığa gitti
- Seçmenler, parti adaylarının belirlenmesi amacıyla yapılan seçimde oy kullandı

NEW YORK (AA) - ABD'nin New York eyaletinde seçmenler Başkanlık seçimlerinde parti adaylarının belirlenmesi amacıyla yapılan ön seçimde sandık başına gitti.

ABD'de 8 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde ülke parti adaylarının belirlenmesi yarışı tüm hızıyla devam ederken, New Yorklu seçmenler sandığa gitti. Sabah altıda açılan sandıklar, akşam 21.00'de kapanacak.

Seçim araştırma şirketlerinin son anketleri, Demokrat Parti'de adaylardan Hillary Clinton'u rakibi Bernie Sanders karşısında az bir farkla önde gösterirken, Cumhuriyetçi Parti'de Donald Trump'ın New York'ta rahat kazanacağı görüşünde birleşiyorlar.

Oyunu Harlem'deki Malcolm X Bulvarı'nda bulunan İkinci Canaan Baptist Kilisesi'nde kullanan seçmenlerden Teslim Bello, AA muhabirine yaptığı açıklamada aslen Nijeryalı olduğunu belirterek "İki senedir ABD vatandaşıyım. Dolayısıyla ilk defa oy kullanıyorum" dedi.

Columbia Üniversitesi öğrencisi olan 24 yaşındaki Bello, oy verirken dış politika ve ekonomi konusunu önemsediğini bildirdi.

İlk defa 2012'de oy kullandığını söyleyen Sara Badenburg ise oyunu Hillary Clinton'a verdiğini ve tercihte bulunurken adayların dış politika, ulusal güvenlik ve sağlık konusundaki politikalarını dikkate aldığını bildirdi.

Genç seçmenlerden Gabriella Aguilar da oyunu Bernie Sanders'dan yana kullandığını belirtti. İlk kez oy kullandığını ve bunun heyecan verici olduğunu söyleyen Aguilar, tercihte bulunurken "kentsel dönüşümün ve değişim" konusunu dikkate aldığını dile getirdi.

Aguilar oyunu neden Sanders'a kullandığını izah ederken "Siyasete taze bir hava getirdi" ifadesini kullandı ve Sanders'in halkın adamı olduğuna inandığını söyledi.

New York'ta Ted Cruz, John Kasich ve Donald Trump'la ön seçime giren Cumhuriyetçilerin toplam 95 delegesi bulunuyor. Sanders ve Clinton'la New York'ta ön seçim yapan Demokratlar ise 291 delegeye sahip.

New York'ta en son 2012'deki başkanlık seçimleri öncesinde yapılan ön seçimde Cumhuriyetçilerden Mitt Romney kazanmıştı. Başkanlık adayının belirlenmesi için son ön seçimi 2008'de yapan Demokrat Parti'de ise Clinton, ülke genelinde kaybettiği Başkan Barack Obama'ya karşı New York'ta zaferini ilan etmişti.

ABD'deki başkanlık ön seçim heyecanı New York'un ardından 26 Nisan'da Connecticut, Pensilvanya, Delaware, Rhode Island ve Maryland eyaletleride devam edecek. Ülke genelindeki ön seçimlerin tüm eyaletlerde tamamlanmasının ardından Cumhuriyetçiler, Ulusal Kongresi'ni 18 Haziran'da Ohio'nun Cleveland kentinde, Demokrat Parti de 25 Temmuz'da Pensilvanya'nın Philadelphia kentinde gerçekleştirecek.

New Yorklular ABD Başkanlığı ön seçimleri için sandığa gitti

New Yorklular ABD Başkanlığı ön seçimleri için sandığa gitti

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.