New York'ta 'Mursi hakkında idam kararı' protesto edildi

New York'ta 'Mursi hakkında idam kararı' protesto edildi
ABD'nin New York kentinde, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan ve hakkında idam kararı verilen ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi yanlısı bir grup, Mısır'ın New York Başkonsolosluğu önünde protesto gösterisi düzenledi

NEW YORK (AA) - ABD'nin New York kentinde, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan ve hakkında idam kararı verilen ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi yanlısı bir grup, Mısır'ın New York Başkonsolosluğu önünde protesto gösterisi düzenledi.

New York'ta yaşayan Mısır asıllı Amerikalılar, Mısır'daki darbenin 3'üncü yıldönümünde, hakkında idam cezası kararı verilen Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Mursi'yi destekleyip, kararı protesto etmek için 2'nci Cadde üzerinde, 58'inci ve 59'uncu sokak arasındaki Mısır Başkonsolosluğu önünde toplandı.

Polisin yoğun güvenlik önlemleri altında Kahire Ceza Mahkemesinin idam kararlarını protesto eden göstericiler, Sisi rejimini ve Mısır'daki darbeyi kınayan açıklamalarda bulundu.

Göstericilerin taşıdığı dövizlerde, "Sisi Mısır'ı darbeyle ele geçirdi" ve "demokrasi yanlılarına rejimin tutumu vahşet" ifadeleri kullanıldı.

Sisi'nin fotoğrafının üzerine "Aranıyor. Savaş Suçlusu. Katil. İnsanlığa karşı suçlar" yazan göstericiler, Amerikalılara hitaben ise "Sizin dolarlarınız sivil protestocuların öldürülmesinde kullanılıyor" dedi.

Gösteride, Mısır'da siyasi amaçlı idamlara karşı olduklarını belirten eylemcilerin bazıları da üzerinde "Mısır'ın Cumhurbaşkanı" ve "Bizim seçilmiş Cumhurbaşkanımız. Darbe karşıtı" ifadelerinin yazılı olduğu Muhammed Mursi fotoğrafları taşıdılar.

Mısır Başkonsolosluğu önündeki eylem, olaysız şekilde sona erdi.

Muhabir:Selçuk Acar

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.