New York'ta Müslüman Günü Yürüyüşü Düzenlendi

New York'ta Müslüman Günü Yürüyüşü Düzenlendi
ABD'nin New York kentinde Müslüman Günü Yürüyüşü düzenlendi

NEW YORK (AA) - ABD'nin New York kentinde 31. Müslüman Günü Yürüyüşü düzenlendi.

Bu yılki teması "Allah ve Ülke İçin" olan ve ABD'deki Müslüman topluluklarının katılımıyla Manhattan'da yapılan yürüyüşe katılanlar, barış mesajları taşıyan pankartlar ve Müslüman ülkelerin bayraklarını taşıdı.

Yürüyüşe dünyanın birçok bölgesinden ABD'ye göç etmiş Müslümanların yanı sıra diğer dinlere mensup din adamları, New York Meclis Başkanı Melissa Mark-Viverito, Kamu Denetçisi Letitia James de katıldı.

New York Polis Teşkilatı'nda (NYPD) görevli Müslüman polislerin de katıldığı yürüyüşün ardından Federal Soruşturma Bürosu (FBI) kalabalığın toplandığı meydanda Müslüman toplum üyelerinin iş başvurusunda bulunabilmeleri için stant açtı. FBI'ın ABD'de daha fazla Müslüman'ı işe almayı planladığı biliniyor.

Müslümanlara sandığa gitme çağrısı
Oğlu Irak'ta ABD ordusu için savaşırken öldürülen Pakistan asıllı Hızır Han, Müslüman Günü Yürüyüşü'nün "Tören Üstadı" sıfatıyla yaptığı konuşmada, ABD vatandaşı Müslümanlara kasım ayında yapılacak başkanlık seçiminde sandığa gitme ve her türlü şiddete karşı gelme çağrısında bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.