Nice Saldırganının Suç Ortağının Bulunduğu Şüphesi Artıyor

Nice Saldırganının Suç Ortağının Bulunduğu Şüphesi Artıyor
Fransa’nın Nice kentinde düzenlenen saldırıyı gerçekleştiren teröristin, suç ortağı bulunduğu yolundaki şüpheler giderek artıyor

PARİS (AA) - Fransa’nın Nice kentinde düzenlenen saldırıyı gerçekleştiren teröristin, suç ortağı bulunduğu yolundaki şüpheler giderek artıyor.

BFM televizyon kanalı, polis kaynaklarına dayanarak verdiği haberinde, saldırganın cep telefonundan attığı son SMS mesajında, "Daha fazla silah getirin." talebinde bulunduğunu duyurdu.

Fransız kanalı, mesajın gönderildiği kişinin, polis tarafından gözaltına alınıp sorgulanan 6 kişiden biri olduğunu bildirdi.

Bouhlel'in eşi serbest bırakıldı
Bu arada, saldırgan Mohamed Lahouaiej Bouhlel'in gözaltına alınan, boşanma sürecinde olduğu eşi ise polisteki sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Le Figaro gazetesi de 84 kişinin ölümüne yol açan Tunus kökenli Bouhlel'in, saldırıyı gerçekleştirdiği Promenade de Anglais meydanına daha önce bir keşif gerçekleştirdiğini yazdı.

Fransız gazete, meydandaki MOBESE kameralarının incelenmesi sonucu saldırganın caddeden, 12-13 Temmuz'da kiraladığı 19 tonluk soğuk hava depolu kamyonla geçtiğinin tespit edildiğini bildirdi.

Öte yandan Sağlık Bakanlığı, saldırı sonucunda hastanelerde tedavisi sürenlerin sayısının şu anda 85 olduğunu ve bunlardan 18’inin hayati tehlikeyi henüz atlatamadığını açıkladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.