Nijer'deki devlet başkanı seçimi

Nijer'deki devlet başkanı seçimi
İktidardaki Demokrasi ve Sosyalizm için Nijer Partisi Genel Sekreteri Massaudu: "Muhalefetin boykot kararına rağmen seçimin ikinci turu düzenlenecek"

NIAMEY (AA) - Nijer'de İçişleri Bakanı ve iktidar partisinin Genel Sekreteri Hassumi Massaudu, muhalefetin boykot etmesine karşın seçimin ikinci turunun yapılacağını bildirdi.

İktidardaki Demokrasi ve Sosyalizm için Nijer Partisi Genel Sekreteri Massaudu, yaptığı açıklamada, "Muhalefetin boykot kararına rağmen seçimin ikinci turu düzenlenecek" ifadesini kullandı.

Muhalefetten 17 partiyi birleştiren 2016 Değişim Koalisyonu (COPA), dün devlet başkanlığı seçimlerinin ilk turunda adayların aldığı oyların resmi olarak açıklanmamasını gerekçe göstererek seçimlerden çekildiğini duyurmuştu.

Muhalefet ayrıca meclisteki diğer muhalif üyeleri, Ulusal ve Bağımsız Seçim Komisyonu ile parlamentodan çekilmeye çağırdı.

Seçim komisyonundan hafta başında yapılan yazılı açıklamada, 21 Şubat'taki devlet başkanı seçiminde resmi olmayan sonuçlara göre, Devlet Başkanı Mahamadu Issufu'nun yüzde 48,4, eski Meclis Başkanı Hama Amadu'nun ise yüzde 17,7 oy aldığı kaydedilmişti.

Adaylardan hiçbiri yüzde 50'nin üzerinde oy alamadığı için seçimlerin ikinci turunun 20 Mart'ta düzenlenmesi bekleniyor.

Öte yandan mahkeme, bebek kaçakçılığıyla suçlanan ve cezaevinde bulunan Amadu'nun yargılanma sürecine ilişkin kararını 23 Mart'ta verecek.

Amadu, eşi, dönemin Tarım Bakanı Abdou Labo ve yaklaşık 20 kişinin, Nijer-Nijerya arasında bebek kaçakçılığı yaptığı iddia ediliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.