Nijer'deki devlet başkanı seçimi

Nijer'deki devlet başkanı seçimi
Seçim Komisyonu Başkan Yardımcısı Oumarou: "Sorunsuz geçen seçimlerin resmi olmayan sonuçları yarın açıklanabilir"

NIAMEY (AA) - Nijer'de dün yapılan devlet başkanı seçiminin ikinci turunda herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı belirtildi.

Seçim Komisyonu Başkan Yardımcısı Me Kadri Oumarou, seçimlerin sorunsuz geçtiğini vurgulayarak, resmi olmayan sonuçların yarın açıklanabileceğini duyurdu.

Öte yandan ulusal basınında yer alan haberlerde, muhalefetin boykot ettiği seçimlere katılım oranının çok düşük olduğu aktarıldı. Haberlerde ayrıca seçimden Devlet Başkanı Mahamadu Issufu'nun galip çıkmasının beklendiği kaydedildi.

Ülkede 21 Şubat'taki devlet başkanı seçiminin ilk turunda resmi olmayan sonuçlara göre Issufu yüzde 48,4, muhalefetteki Nijer Demokratik Hareketi Partisi'nden eski Meclis Başkanı Hama Amadu ise yüzde 17,7 almıştı.

Muhalefetten 17 partiyi birleştiren 2016 Değişim Koalisyonu (COPA), devlet başkanlığı seçimlerinin ilk turunda adayların aldığı oyların resmi olarak açıklanmamasını gerekçe göstererek seçimlerin ikinci turuna katılmayacağını duyurmuş, meclisteki diğer muhalefet partilerinin üyelerini de parlamentodan çekilmeye çağırmıştı.

Adaylardan hiçbiri yüzde 50'nin üzerinde oy alamadığı için dün seçimin ikinci turu yapılmıştı. Bebek kaçakçılığı suçlamasıyla kasım ayından bu yana Filingue Cezaevi'nde tutulan adaylardan Amadu, sağlık sorunları sebebiyle geçen hafta Paris'te bir hastaneye sevk edilmişti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.