Nijerya Cumhurbaşkanı Buhari Katar’da

Nijerya Cumhurbaşkanı Buhari Katar’da
Buhari, Katar Emiri Al Sani ile bir araya geldi

DOHA (AA)- Katar'ın başkenti Doha'da bulunan Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammadu Buhari'nin, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ile bir araya geldiği bildirildi.

Katar Haber Ajansı'nın (QNA) haberine göre, başkent Doha'daki Emirlik Divanı'nda görüşen Buhari ve Al Sani, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve güçlendirilmesinin yanı sıra bölgesel ve küresel gelişmeleri ele aldı.

Emir Al Sani'nin vekili Şeyh Abdullah bin Hamad Al Sani'nin de katıldığı görüşmenin ardından Nijerya ile Katar arasında hava taşımacılığı alanında çifte vergilendirme ve vergi kaçakçılığını engelleme anlaşmaları imzalandı.

Nijerya Cumhurbaşkanlığı basın ofisinden yapılan açıklamada ise Cumhurbaşkanı Buhari ile Katar Emiri Al Sani arasında gerçekleşen görüşmede, petrol sektörünün geldiği olumsuz durumun ele alındığı belirtildi. Açıklamada, Cumhurbaşkanı Buhari'nin, ''Petrol piyasalarında istikrarı gerçekleştirmek için ortak mekanizmalar bulup çözüm için iş birliği yapmamız gerekiyor'' dediği aktarıldı.

Afrika'nın önde gelen petrol üreticisi ülkelerden Nijerya'nın lideri Muhammadu Buhari, geçen hafta Suudi Arabistan'a benzer bir ziyaret gerçekleştirmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.