Nijerya Devlet Başkanı Buhari'nin Sağlık Durumu

Nijerya Devlet Başkanı Buhari'nin Sağlık Durumu
Başkan Buhari, yaklaşık 2,5 aydır tedavi gördüğü İngiltere'de üst düzey bürokratlar ile bir araya geldi

ABUJA (AA) - Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari, yaklaşık 2,5 aydır tedavi gördüğü İngiltere'de Nijeryalı üst düzey bürokratlar ile bir araya geldi.

Devlet Başkanlığı sözcüsü Femi Adesina, yaptığı açıklamada, Başkan Buhari'nin üst düzey bürokratlar ve parti delegasyonu ile öğle yemeğinde bir araya geldiğini bildirdi.

Görüşmenin 1 saatten fazla gerçekleştiğini belirten Adesina, "Görüşmeden açıkça anlaşılıyor ki Başkan Buhari, Nijerya'daki gelişmeleri yakından takip ediyor." ifadesini kullandı.

Adesina, Buhari'nin ülkeye ne zaman döneceğine ilişkin olarak, "Doktorlar yeşil ışık yakar yakmaz, ülkesine dönecek" açıklamasında bulundu.

Hükümet, Başkan Buhari ve bürokratların buluşmasına ilişkin ilk fotoğrafı kamuoyu ile paylaştı.

Daha önce İngiltere'de tedavi için yaklaşık 2 ay kalan Başkan Buhari, 7 Mayıs'ta ikinci kez tedavi görmek amacıyla İngiltere'ye gitmişti.

Fulani aşiretine mensup olan Nijerya Devlet Başkanı Buhari, askeri bir darbe yaptıktan sonra 1983-1985 arasında Nijerya Devlet Başkanı olarak görev yapmış, ve girdiği 2015 seçimini kazanarak cumhurbaşkanı olmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.