Nijerya'da 4 Bin 724 Kişi İnsan Kaçakçılarının Elinden Kurtarıldı

Nijerya'da 4 Bin 724 Kişi İnsan Kaçakçılarının Elinden Kurtarıldı
ABUJA (AA) - Nijerya İnsan Kaçakçılığı Ulusal Ajansı (NAPTIP) son 4 yılda, 4 binden fazla kişinin insan kaçakçılarının elinden kurtarıldığını...

ABUJA (AA) - Nijerya İnsan Kaçakçılığı Ulusal Ajansı (NAPTIP) son 4 yılda, 4 binden fazla kişinin insan kaçakçılarının elinden kurtarıldığını açıkladı.

NAPTIP adına açıklamada yapan Rosemary Okoro, 2013-2017 arasında 4 bin 724 kişinin insan ticaretinin bir parçası olmaktan kurtarıldığını bildirdi.

Okoro, kurtarılanlardan bin 549'unun erkek, 3 bin 175'inin ise kadın olduğunu dile getirirken bu kişilerin NAPTIP bünyesindeki rehabilitasyon merkezlerine yönlendirildiğine değindi.

İnsan kaçakçılığına karşı yasal yollar için de adım atıldığını vurgulayan Okoro, son 4 yılda insan kaçakçılarına karşı 2 bin 648 dava açıldığını sözlerine ekledi.

Nijerya'da ekonomik kriz ve çatışmalar nedeniyle yüzbinlerce insan göç etmek zorunda kalıyor. Ülkedeki bir çok insan ise Libya üzerinden Avrupa'ya kaçmak için girişimde bulunuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.