Nijerya'da Boko Haram ile mücadele

Nijerya'da Boko Haram ile mücadele
Boko Haram'ın elindeki 300'den fazla rehine kurtarıldı

LAGOS (AA) - Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Borno eyaletinde Boko Haram örgütünün elinden 324 rehine kurtarıldı.

Ordu Sözcüsü Sani Usman, Borno eyaletinde, Boko Haram'a yönelik düzenlenen operasyonda 31 örgüt mensubunun öldürüldüğünü açıkladı.

Borno'da Boko Haram'a ait Bulagama kampından 40, Budumri'den 103, Bolungu'dan 181 rehinenin kurtarıldığını duyuran Usman, bölgede devriye gezen askerlerle örgüt mensupları arasında çıkan çatışmada 25 militanın öldürüldüğünü, 8'inin tutuklandığını söyledi.

Kukawa kentinde çıkan 2 ayrı çatışmada da 6 militanın öldürüldüğünü belirten Usman, operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiğini ifade etti.

Adı yerel dilde "Batılı tarzda eğitim yasaktır" anlamına gelen Boko Haram, 160 milyon nüfusuyla Afrika'nın en büyük ülkesi Nijerya'da 2000'li yılların başından itibaren faal. Örgütün, lideri Muhammed Yusuf'un gözaltındayken ölmesinin ardından 2009'da düzenlemeye başladığı kitlesel şiddet eylemlerinde şimdiye kadar 13 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.