Nijerya'da İntihar Saldırıları

Nijerya'da İntihar Saldırıları
Borno eyaletinde düzenlenen saldırılarda çok sayıda sivil hayatını kaybetti

LAGOS (AA) - Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Borno eyaletinde düzenlenen intihar saldırılarında çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği bildirildi. 

Nijerya Savunma Bakanlığı sözcüsü Chris Olukolade, eyaletin başkenti  Maiduguri yakınında Zabamari Muna'da Boko Haram militanlarının düzenlediği intihar saldırılarında onlarca sivilin ve bir askerin yaşamını yitirdiğini, çok sayıda kişinin yaralandığını söyledi. 

Olukolade, altı intihar komandosu tarafından düzenlenen saldırıların ardından ordunun bölgede çok sayıda silah ve patlayıcı madde ele geçirdiğini belirtti. 

 Nijerya'da dün Boko Haram'a karşı düzenlenen operasyonda onlarca militanın öldüğü açıklanmıştı. Olukolade'nin açıklamasında, "teröristlere karşı operasyonların çeşitli cephelerde sürdüğü" ifadesi de kullanıldı. 

Boko Haram militanlarının ülkenin kuzeydoğusundaki Borno, Adamawa ve Yobe eyaletlerinde düzenledikleri şiddet eylemlerinde son altı yılda on binlerce kişi hayatını kaybetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.