Nijeryalı heyete IPARD tecrübeleri aktarıldı

Nijeryalı heyete IPARD tecrübeleri aktarıldı
Nijerya Merkez Bankası (CBN) öncülüğünde, Tarımsal Kredi Garanti Planlama Fonu (ACGSF) ve ülkenin diğer devlet kurumlarından yetkililerinin katılımı ile oluşan heyet, TKDK Konya İl Koordinatörlüğünü ziyaret ettiler.

Nijerya Merkez Bankası (CBN) öncülüğünde, Tarımsal Kredi Garanti Planlama Fonu (ACGSF) ve ülkenin diğer devlet kurumlarından yetkililerinin katılımı ile oluşan heyet, AGCSF Türkiye Çalışma Turunda Türkiye’de gerçekleştirdikleri çalışma ve ziyaretleri kapsamında TKDK Konya İl Koordinatörlüğünü ziyaret ettiler.

TKDK Konya İl Koordinatörlüğü, tarım ve kırsal kalkınma alanında Türkiye’yi model ülke olarak belirleyerek ziyarete gelen Nijerya heyetine, IPARD programını ve uygulamalarını ayrıntılı şekilde anlatarak aktardı. Nijeryalı heyet oldukça ilgilerini çeken IPARD programı hakkında ayrıntılı sorular sorarak destekleme sürecinin tamamı hakkında bilgi almaya çalıştı.

3-7.jpeg

TKDK Konya bugüne kadar Konya’da IPARD I ve IPARD II dönemlerinde yaklaşık 1.2 milyar TL’lik imzalanmış sözleşme ile 1287 yatırıma toplam 439 milyon TL’lik ödeme gerçekleştirdi. Konya’da faydalanıcıların gerçekleştirdiği dolaylı yatırımlarla beraber yaklaşık 2.5 milyar TL’lik ekonomik hacim oluşurdu. Bu destekler bölgesel istihdam, tarım, tarıma bağlı/dayalı sanayi sektörlerine ve neticede bölge ekonomisine canlılık getirdi. TKDK’nın IPARD programları ile oluşturduğu bu ekonomik büyüklük ve canlanma Nijerya heyetinin oldukça ilgisini çekti.

Aralarında Nijerya Merkez Bankası yöneticileri ve Nijerya Tarım Bakanlığı Temsilcilerinin de bulunduğu heyeti makamında ağırlayan TKDK İl Koordinatörü, kurum ve IPARD programı hakkında ayrıntılı bir sunum gerçekleştirdi. Sunum ardından soru-cevap bölümü ile toplantı sona erdi.

1-14.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.