Nil Havzası Ülkeleri Liderler Zirvesi

Nil Havzası Ülkeleri Liderler Zirvesi
Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ebu Zeyd:- "Mısır'ın su güvenliği, kırmızı çizgidir, pazarlık kabul etmez. Uganda'daki temsilci heyetimiz, zirvenin başarılı olması ve güven köprüleri kurulması için çetin müzakereler yürütüyor"

KAHİRE (AA) - Mısır Dışişleri Bakanlığı, Uganda'daki temsilci heyetlerinin Nil Havzası Ülkeleri Liderler Zirvesinin başarılı olması ve güven köprüleri kurulması için çetin müzakereler yürüttüğünü söyledi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd, sosyal medya hesabı Facebook üzerinden paylaştığı yazılı açıklamasında, "Mısır'ın su güvenliği, kırmızı çizgidir, pazarlık kabul etmez. Uganda'daki temsilci heyetimiz, zirvenin başarılı olması ve güven köprüleri kurulması için çetin müzakereler yürütüyor." ifadelerini kullandı.

Uganda'nın başkenti Kampala'da Nil nehrinin suları konusunda askıda kalan meselelere çözüm bulmak için Nil Havzası Ülkeleri Liderler Zirvesi düzenleniyor.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi de zirveye katılmak için Uganda'ya gitmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.