Uğur Özteke

Uğur Özteke

NİŞANTAŞI MAHALLESİNİN BU BÖLGESİ YEŞİL ALAN OLAMAZ MI?

NİŞANTAŞI MAHALLESİNİN BU BÖLGESİ YEŞİL ALAN OLAMAZ MI?

Şehrin en merkezi mahallelerinden Nişantaşı Mahallesinden bir okurumuzun isteğini sizlerle paylaşırken, değerli yöneticilerimize de konu ile ilgili ricada bulunacağız. Bizler de bu mahallede ikamet etmesek de sonuçta pek çok insanımız gibi bölgeyi kullanıyoruz. Durumu ve isteği olduğu gibi yetkililere aktarıyoruz.     

 

“Sevgili Uğur abicim,

Hep lüzumsuz işlerle ilgili seni rahatsız ediyorum ama bu benim şahsi isteğim değil.

Nişantaşı mahallesi sakinleri olarak burada bir sorunumuz var.

 

 

nisantasi-mahallesi.jpg

 

Bu fotoğrafta görünen boş alan şu an belediye tarafından kamyon garajı olarak kullanılıyor. Yıllarca burası otopark ve kamyonlara garaj olarak kullanıldı.

Önceleri çamur deryasıydı sonra kum döktüler. Şimdi ise asfaltlanmış durumda.

Mesele şu; Belediye burayı istimlak ederken birçok arsa sahibi burayı yeşil alan, çocuk parkı ve kamelya yapılacak diye terk etmişti. Ama yıllardır belediye bu taahhüdünü yerine getirmedi.  Mahalle halkı olarak defalarca imza topladık, burasının kamyon parkı olsun diye terk edilmediğini izah ettik ama ne hikmetse hiç bir sonuç alamadık.  Dikkat ederseniz bu civarda yeşil alan ve park adına hiçbir yer yok.  Bu bölgede yaşayan vatandaşlar olarak inanın nefes alacak alan istiyoruz. Bizim isteğimiz çok mu anormal bir talep? Bu konuda senden de köşe yazında ufak bir yer vermeni istirham ediyorum Uğur abi.  Çünkü senin yazıların diğerleri ile bir değil.  Hem etkili hem de tutarlı bir şekilde bizlerin istek ve sorunlarını dile getiriyorsunuz sonuçta da haklı talepler yöneticilerimiz tarafından ya yerine getiriliyor ya da hata varsa düzeltiliyor.

İlgilenirseniz mahalle sakinleri adına çok minnettar olacağız. Sizi seviyoruz. Saygılarımızla…”

............

İnşallah çok yakında burada yemyeşil bir alanı hep birlikte görürüz.

 

YENİ TÜRKİYE İÇİN “EVET” DEDİK AMA

KAŞINHANI SOKAK YENİLENİR Mİ?

 

Yeni Mahalle Hacı Bektaş Caddesi Kaşınhanı Sokak’ta ikamet eden dostumuz Davut Sarı Bey önce aşağıdaki şu üç fotoğraf karesini bizimle paylaşıyor

 

kasinhani-sokak-3.jpgkasinhani-sokak-1.jpg

 

Ve sonra altına da şunları yazıyordu;

 

“Sevgili Uğur abim merhaba;

Hayırlı günler diliyorum.

Size göndermiş olduğum bu fotoğraflar bizim sokağın halı. Abi biz Yeni ve Güçlü Türkiye için EVET dedik. Ama bir de bizim sokağın halini görüyor musunuz? Abi asfalttan filan vazgeçtik şöyle iyi bir çakıl döküverseler yeter vallahi.

Ne olur bizim halimizi bir yaz. Çamurdan tozdan kurtulalım artık.”

 

....................

 

Hani şu Pazar gününe kadar ne yazsak birileri tarafından yanlış anlaşılmaktan bıktığımız için şehrin sorunlarına kısa süreli gözümüzü ağzımızı ve kulağımızı kapatmıştık.

 

Ama bu devirde dağlara taşlara uçsuz bucaksız ovalara hizmet götürürken, burnumuzun dibindeki bu sokağın hali gerçekten üzüntü verici değil mi?

Biz inanıyoruz ki belediye yöneticilerimiz mutlaka buralar için en güzelini en kısa zamanda yapacaklardır.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

 

Saygılı evlat, iyi koca olur

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

 

Cami çıkışlarında karşıdan karşıya geçerken sağımıza solumuza bakmayı ihmal etmediğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR