Nizami'nin idam edilmesine tepki

Nizami'nin idam edilmesine tepki
AGD Konya Şubesi Üniversite Komisyon Başkanı Yılmaz:- "Bangladeş'teki Cemaat-i İslami Emiri Mevlana Motiur Rahman Nizami hakkında verilen idam cezasından dolayı büyük bir üzüntü duyuyorum. Bu şehadet İslam ümmetinin uyanışı olsun"

KONYA (AA) - Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi Üniversite Komisyon Başkanı Sefa Yılmaz, Bangladeş'te hükümet tarafından kurulan savaş suçları mahkemesinde yargılanan, muhalefetteki Cemaat-i İslami partisinin lideri Matiur Rahman Nizami'nin idamından dolayı büyük bir üzüntü duyduklarını belirterek, "Bu şehadet İslam ümmetinin uyanışı olsun" dedi.

Yılmaz, AGD Konya Şubesi tarafından düzenlenecek olan "Seninle Değişir Bu Dünya" programına yönelik dernek binasında basın toplantısı düzenledi.

Savaşlar ve terör nedeniyle her gün binlerce insanın mülteci konumuna düştüğünü belirten Yılmaz, "Dünyada yaklaşık 200 kadar ülke varken ABD'nin kendi ülkesi dışında 823 üssü var. 1,5 milyar insan günlük 2 dolardan daha az bir gelirle geçinmek zorunda." diye konuştu.

AGD olarak, üniversite gençliğinin ufkunu açmak istediklerini belirten Yılmaz, dünya genelinde yaşanan sıkıntılara ve zalimlere dur demek adına, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın, "Seninle Değişir Bu Dünya" programına yönelik 13 Mayıs Cuma günü Konya Ticaret Odası (KTO) konferans salonundaki programa katılacağını belirtti.

Yılmaz, "Bangladeş'teki Cemaat-i İslami Emiri Mevlana Motiur Rahman Nizami hakkında verilen idam cezasından dolayı büyük bir üzüntü duyuyorum. Bu şehadet İslam ümmetinin uyanışı olsun." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.