Nizami'nin idam edilmesine tepkiler

Nizami'nin idam edilmesine tepkiler
Özgür-Der üyeleri, Bangladeş'te hükümet tarafından kurulan savaş suçları mahkemesinde yargılanıp idam edilen muhalefetteki Cemaat-i İslami partisinin lideri Motiur Rahman Nizami için gıyabi cenaze namazı kıldı

İSTANBUL (AA) - Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) üyeleri, Bangladeş'te hükümet tarafından kurulan savaş suçları mahkemesinde yargılanan muhalefetteki Cemaat-i İslami partisinin lideri Motiur Rahman Nizami'nin idam edilmesini protesto etti.

Fatih Camisi avlusunda ikindi vakti bir araya gelen Özgür-Der üyeleri, "Selam olsun şehit Nizami'ye", "Kahrolsun işbirlikçi Hasina diktası", "Katil Hasina, şehitlerin kanında boğulacaksın" yazılı pankartlar açtı. Tekbir getiren gruptakiler, "Katil Hasina hesap verecek", "Yaşasın ümmet dayanışması" ve "İslami hareket engellenemez" sloganları attı.

Gruptakiler, daha sonra saf tutup Motiur Rahman Nizami için gıyabi cenaze namazı kıldı, dualar etti.

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, yaptığı açıklamada, Hasina yönetiminin bütün cinayetlerine rağmen başarılı olamayacağını belirtti.

İslami hareketin engellenemeyeceğini söyleyen Kaya, şunları kaydetti:

"Zalimce, ahlaksızca yapılan bu katliamlar karşısında, kahroluyoruz ama aynı zamanda böyle mücahit, muttaki, vakur önderler nasip ettiği için Rabbimize hamdediyoruz. Şehitlerimiz, bütün bir dünyaya şunu bir kere daha haykırıyorlar: 'Sadece senin karşında eğiliriz Rabbimiz' diyorlar. Bu gerçekten onurlu ve büyük bir mesajdır. Herkes Rabbine dönecek, Katil, işbirlikçi Hasina da dönecek. Aynen Beşar gibi, Sisi gibi, diğer zalimler gibi. Bütün zalimler için yaşasın cehennem diyoruz."

Açıklamanın ardından tekbir getiren gruptakiler, eylemi sonlandırdı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.