Nizami'nin idam edilmesine tepkiler

Nizami'nin idam edilmesine tepkiler
AK Parti Ardahan Milletvekili Atalay:- "Avami iktidarının, partisinin, Bangladeşli Müslümanlara, Cemaat-i İslami Partisi'nin lider takımına yönelik takınmış olduğu tutumu telin ediyoruz, en ağır şekilde kınıyoruz"

TBMM (AA) - AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Bangladeş'te hükümet tarafından kurulan savaş suçları mahkemesinde yargılanan, muhalefetteki Cemaat-i İslami Partisi'nin lideri Motiur Rahman Nizami'nin idam edilmesine ilişkin, "Avami iktidarının, partisinin, Bangladeşli Müslümanlara, Cemaat-i İslami Partisi'nin lider takımına yönelik takınmış olduğu tutumu telin ediyoruz, en ağır şekilde kınıyoruz." dedi.

Atalay, İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamentolar Birliği Türkiye Grubu üyesi AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir ve Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz ile Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Özellikle 2014 yılından sonra Bangladeş'te yeni bir zulüm döneminin başladığını ifade eden Orhan Atalay, ülkede Avami Partisi iktidarında, Pakistan iç savaşı yıllarına kadar uzanan yeni bir hesaplaşma dönemi başlatıldığını söyledi.

Bu kapsamda uluslararası savaş suçları mahkemesi kurulduğunu anlatan Atalay, "Esas itibarıyla uluslararası niteliğine sahip olmayan, son derece barbar, vahşi, hiçbir hukuki niteliğe sahip olmayan, bir mezalim dönemine imzasını atan bir mahkeme olarak şu anda çalışıyor." değerlendirmesinde bulundu.

"Suçsuz yere, 41 yıl önce olmuş bitmiş bir hadiseden dolayı ki o hadisede Pakistan'ın bölünmesine karşı bir irade ortaya koyan bir partinin lider kadrosunu ne yazık ki darağaçlarına çeken bir dönem yaşıyor Bangladeş." ifadesini kullanan Atalay, İslam ve Batı dünyasının ise tıpkı Mısır'daki darbe süreci ve idamlar gibi Bangladeş'teki bu süreci de sadece izlediğini ve ciddi bir tepki göstermediğini kaydetti.

Bugün Bangladeş'te iktidardaki Avami Partisi'nin liderlerinin de Hint istihbaratının, Mossad'ın ve İngilizlerin kuklası olduklarını savunan Atalay, bu kişilerin, o bölgedeki insanlara hayatı zindan eden ve o coğrafyayı cehenneme çeviren yeni bir kanlı sürecin mimarları olarak tarihe geçeceklerini belirtti.

Atalay, "Biz buradan Avami iktidarının, partisinin, Bangladeşli Müslümanlara, Cemaat-i İslami Partisi'nin lider takımına yönelik takınmış olduğu tutumu telin ediyoruz, en ağır şekilde kınıyoruz." dedi.

"Biz İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamentolar Birliği Türkiye Grubu olarak bütün İslam dünyasında şu anda halihazırda cereyan eden savaşların, katliamların, zindanların, sansürlerin, baskıların bir an önce son bulması için bölge insanının iradesinin yönetime yansımasına izin ve imkan verilmesini, bu cehennemden çıkmanın olmazsa olmaz şartı olarak görüyoruz." diyen Atalay, Batı dünyasından da İslam dünyasındaki ülkelerin ve halkların hür iradesine saygı duymasını istediklerini dile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.