Nizami'nin idam edilmesine tepkiler

Nizami'nin idam edilmesine tepkiler
Düzce'de, Bangladeş Cemaat-i İslami Partisi Genel Başkanı Nizami için gıyabi cenaze namazı kılındı

DÜZCE (AA) - Düzce'de, Cemaat-i İslami Genel Başkanı Motiur Rahman Nizami'nin Bangladeş'te idam edilmesi protesto edildi.

Cedidiye Camisi'nde, cuma namazının ardından toplanan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Düzce Şubesi üyesi bir grup, Nizami için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Namaz sonrası idamı protesto eden grup adına konuşan AGD Düzce Şube Başkan Yardımcısı Fatih Tavlı, dünyanın gözü önünde Nizami'yi idam eden Bangladeş hükümetini ve yandaşlarını lanetlediklerini söyledi.

Kararın hukuk dışı olduğu belirten Tavlı, işletilen baskı sürecine son verilmesinin ülkelerin normalleşmesine katkıda bulunacağını kaydetti.

Tavlı, Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki çatışmada 6 askerin, müdahale için bölgeye sevk edilen helikopterin düşmesi sonucu da 2 pilotun şehit olmasının üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirerek şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.