Nizami'nin idam edilmesine tepkiler

Nizami'nin idam edilmesine tepkiler
KARAMAN (AA) - Bangladeş'te idam edilen Cemaat-i İslami Partisi'nin lideri Motiur Rahman Nizami için Karaman'da gıyabi cenaze namazı kılındı.Aktekke Kent...

KARAMAN (AA) - Bangladeş'te idam edilen Cemaat-i İslami Partisi'nin lideri Motiur Rahman Nizami için Karaman'da gıyabi cenaze namazı kılındı.
Aktekke Kent Meydanı'nda Cuma namazı sonrası bir araya gelen grup, ellerinde pankartlarla slogan atarak idamı protesto etti.
Grup adına konuşan Ahmet Tombul, Nizami'nin idamını kınadı.
İdama Türkiye hariç diğer ülkelerin sessiz kaldığını ifade eden Tombul, şunları kaydetti:
"İslam alemi kan ağlıyor. Bizlerin bir olmayışının bedelini ödüyor. Sessizliğimizin bedelini ödüyor. Nizami, kukla yönetim tarafından idam edildi. Bangladeş hükümeti daha önce de başka parti yöneticilerini idam etmişti. Bu idamlar ne yazık ki bir buçuk milyar Müslüman’ın gözleri önünde gerçekleşti. Nerede İslam İşbirliği Teşkilatı, nerede Arap Birliği, nerede Müslümanlar? Neden sadece Türkiye bu idamı kınadı? Neden son 3 yıldır Bangladeş yöneticilerine çağrıda bulunan tek ülke Türkiye? Rabbim Türkiyeli Müslümanlardan razı olsun."
Tombul, Nizami'nin idam edilmeden önce yazdığı mektubundan da bölümler okudu.
Gruptakiler, daha sonra gıyabi cenaze namazı kıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.