Nizami'nin idam edilmesine tepkiler

Nizami'nin idam edilmesine tepkiler
Cemaat-i İslami Partisi'nin lideri Motiur Rahman Nizami'nin idam edilmesi Diyarbakır ve Bingöl'de protesto edildi

DİYARBAKIR/BİNGÖL (AA) - Bangladeş'te idam edilen Cemaat-i İslami Partisi'nin lideri Motiur Rahman Nizami için Diyarbakır ve Bingöl'de gıyabi cenaze namazı kılındı.

Bazı sivil toplum kuruluşlarının üyelerince Sur ilçesinde Ulu Cami'de kılınan gıyabi cenaze namazının ardından tekbirler getirilerek, "zalimler için yaşasın cehennem", "Nizami yolun yolumuz" sloganları atıldı.

Molla Nizami'nin idam edilmeden önce Müslümanlar için yazdığı vasiyetinin okunmasının ardından Diyarbakır ve Değerlerini Koruma Derneği Başkanı Recep İdikut, yaptığı açıklamada, Hasuna rejiminin daha önce de Cemaati İslami Parti üyesi Abdulkelam Azad ve Abdulkadir Molla'yı idam ettiğini anımsattı.

Bangladeş'te mahkemelerin 90 yıla mahkum ettiği Gulam Azzam'ın hapishanede şehit olduğu kaydeden İdikut, şöyle devam etti:

"Bugün Bangladeş'te Müslümanlara karşı işlenen cinayet ve uygulamaların hiçbir dayanağı yoktur. Uyduruk ithamlarla, Cemaat-i İslami'yi yok etmek isteyenler, Nizami hakkında sözüm ona 1971 yılında bağımsızlık savaşı sırasında 'insanlığa karşı suç işlediği' gerekçesiyle idam kararı verdi ve Nizami idam edildi. Bangladeş hükümetinin, uyguladığı bu idamların bir an önce durdurulması için İslam ülkeleri harekete geçmeli."

İdamların Bangladeş'e barış getirmeyeceğini dile getiren İdikut, Müslüman devletlere bu ülke ile ilişkilerini gözden geçirme çağrısı yaptı.
- Bingöl
Bingöl'de de Cemaat-i İslami Genel Başkanı Nizami'nin Bangladeş'te idam edilmesi protesto edildi. Genç Caddesi Saat Kulesi önünde, cuma namazı sonrası toplanan Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu üyesi bir grup, Nizami için gıyabi cenaze namazı kıldı.Grup adına konuşan Tekin Gönç, Nizami'ye verilen hukuksuz idam kararının infaz edilmesinin siyasi cinayet olduğunu söyledi.Karara imza atmakla Bangladeş yargısının sadece kendini tüketmediğini aynı zamanda hukukun alnına kara bir leke çaldığını ifade eden Gönç, şöyle konuştu:"Bizler Hasina diktatörlüğünün yapmaya çalıştığı şeyi Cemaati İslami Emiri değerli alim Nizami’nin şahsında tüm İslam ümmetine açık bir düşmanlık olarak görüyoruz. Bangladeşli kardeşlerimizle ve Cemaati İslami hareketi ile dayanışma içinde olduğumuzu belirtirken, insanlık vicdanını bu açık zulme karşı harekete geçmeye çağırıyoruz." Ulu Cami imam hatibi Mücahit Çelik daha sonra Nizami için dua etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.