Nizami'nin idam edilmesine tepkiler

Nizami'nin idam edilmesine tepkiler
KKTC'de, Cemaat-i İslami Partisi'nin lideri Motiur Rahman Nizami'nin idam edilmesi protesto edildi

LEFKOŞA (AA) - Bangladeş'te Cemaat-i İslami Partisi'nin lideri Motiur Rahman Nizami'nin idam edilmesi KKTC'de protesto edildi.

Lefkoşa'da Evrensel Sevgi ve Kardeşlik Derneği (ESKAD) Kıbrıs üyeleri, cuma namazının ardından Selimiye Camisi önünde toplandı.

Burada toplanan gruptakiler, "Zalimler için yaşasın cehennem", "Müslüman uyuma, kardeşine sahip çık" yazılı pankartlar taşıyarak, Bangladeş hükümeti aleyhinde slogan attı.

ESKAD Kıbrıs üyesi Sadık Usta burada yaptığı açıklamada, temel insan, hak ve hürriyetlerinin uzağında bir tutum izleyen Bangladeş hükümetinin ve hükümetin güdümündeki yargının kararının zorbalık olduğunu söyledi.

Bangladeş hükümetinin sömürünün her türlüsüne karşı çıkan bir hareket olan Cemaat-i İslami'yi tasviye etmek için açıkça insanlık suçu işlediğini savunan Usta, "Bu idamı ve Bangladeş hükümetini şiddetle protesto ediyoruz." dedi.

Açıklamanın ardından ESKAD üyeleri, Motiur Rahman Nizami için gıyabi cenaze namazı kılarak, dua etti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.