Nokta transfer yapacak

Nokta transfer yapacak
Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, transfer çalışmaları ve Yeni sezon hedefleri konusunda açıklamalar yaptı

Atiker Konyaspor'un teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay, 4 mevki için transfer çalışması olduğunu belirterek, "Nokta transfer yapmak istiyoruz. Bir mevkiye de tamamlayıcı oyuncu alabilirsek, kaliteli bir takım yapısını oluşturmuş olacağız." dedi. Akçay, Geleneksel Konyaspor İftar Programı'nın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Atiker Konyaspor'un Aykut Kocaman'la birlikte sağlam bir temel oluşturduğunu dile getirdi. Yeşil-beyazlıları bu yıl hem Süper Lig'de hem de Avrupa'da zorlu bir sürecin beklediğine dikkati çeken Akçay, takım kurgusu üzerine çalıştıklarını ve yönetimle tekrar bir araya geleceklerini vurguladı.  Akçay, hedeflerin hiçbir zaman bitmeyeceğini vurgulayarak, "Üç kulvarda giderken zorluklar yaşayacağız. Yönetim kurulumuzun bize sağladığı olanaklar oldukça iyi. Her şey Atiker Konyaspor için." diye konuştu. 

Bir gazetecinin, "Transfer listesini yönetime verdiniz mi?" sorusuna Akçay, şöyle cevap verdi:

"Şu anda oyuncu izleme komitesinin bir yıldan beri sürdürdüğü çalışma var. Bu çalışma şu anda yönetim tarafından değerlendiriliyor. Oyuncuları ve izleme komitesinin sunduğu raporları değerlendiriyoruz. Karşımıza bazen oyuncuyla ilgili, bazen ekonomik durumla ilgili, bazen de sözleşmeyle ilgili sorunlar çıkıyor. Dolayısıyla a, b ve c planlarımız olması gerekiyor. Sanıyorum 10-15 günlük bir süreç içerisinde transferlerin en azından bir kısmını devreye sokacağız. En azından kampa giderken oyuncularımızı yanımızda istiyoruz."

"Kolay olsaydı herkes yapabilirdi"

Akçay, takımda Aykut Kocaman döneminde oluşturulan kompakt bir yapı olduğunu aktararak, "Bu yapıyı biraz daha kreatif oyuncularla donatmak istiyoruz. Bu şekilde taktik bir formasyon yerleştirmeye çalışacağız. Kolay bir iş midir? Hayır. Kolay olsaydı herkes yapabilirdi." ifadelerini kullandı

UEFA Avrupa Ligi'ndeki hedeflerinin sorulması üzerine Akçay, "Popülist olmamak gerek. Güncel başarılar yerine, kalıcı olanlar üzerinde durmamız gerekiyor. Bunun için bir takım çalışmalar, altyapılar oluşturmak lazım. Herkes başarılı olmak ister. Ancak kolay bir iş değil." değerlendirmesinde bulundu.

 Başkan Şan: "Takviyeler kaçınılmaz"

Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, transfer sürecinin eylül ayına kadar süreceğini vurguladı.

Takımının oyun sisteminde kısmi değişiklik olacağını ifade eden Şan, kadro iskeletinde birkaç zaruri değişikliğin olabileceğine işaret etti. 

Sözleşmesi süren oyuncularla yollarına devam edeceklerini anlatan Şan, "İşimiz gittikçe zorlaşıyor. Takviyeler kaçınılmaz. Hocamızla örtüşen düşüncelerimiz vardı. Özellikle genç oyuncularımızla ilgili bu sezon beklemek belki acelecilik olabilir. Zaten bizim Konya Anadolu Selçukspor'dan gelen oyuncularımızla ilgili geleneğimiz var. Onlarla kampa gideceğiz." diye konuştu. 

Yeni sezon hazırlıklarını üç etapta gerçekleştireceklerini anlatan Şan, "Önümüzdeki bir aylık çalışma planımız bu şekilde." ifadesini kullandı. 

Şan, eski teknik direktör Aykut Kocaman'a teşekkür ettiğini anlatırken, sözlerini şöyle tamamladı:

"Türkiye'ye örnek olacak bir uğurlama oldu. Üç sene önce Fenerbahçe'den ayrıldığı dönemin ardından, bizim omuzlarda göndermemiz hem hocamız hem de camiamız adına çok sevindiriciydi. Kendisine başarılar diliyorum. Başarılarla dolu 3 yıl yaşadık." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.