Nostaljik Tramvayda 'Nostaljik Müzik'le Seyahat

Nostaljik Tramvayda 'Nostaljik Müzik'le Seyahat
Beyoğlu'nda, Taksim- Tünel meydanı arasında yolcu taşıyan nostaljik tramvaylarda yolculara İETT tarafından nostaljik müzik dinletisi sunuluyor

İSTANBUL (AA) - Beyoğlu'nda, Taksim- Tünel meydanı arasında yolcu taşıyan nostaljik tramvaylarda yolculara İETT tarafından nostaljik müzik dinletisi sunuluyor.

Tünel-Taksim meydanı arasında 1992 yılından beri hizmet veren nostaljik tramvaylara hoparlörler aracılığıyla, İETT ekiplerince yüklenen nostaljik müzik eşliğinde yolcular, Beyoğlu'nun tarihi havasını teneffüs ediyor.

Türk Sanat müziği ağırlıklı gramofon şeklindeki bir cihazdan çalan nostaljik eserler, tramvayın durağı değiştiğinde yolculara yeni şarkılar sunuyor. Yolcular da nostaljik tramvayda müzik eşliğinde yolculuğun tadını çıkarıyor.

Müzisyen Ali Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müzikle yıllardır iç içe olduğunu ve uygulamayı duyar duymaz Beyoğlu'na geldiğini söyledi. Eski İstanbul tadında yolculuk yapmaktan keyif aldığını belirten Kaya, "Bu hizmette emeği geçenleri kutluyorum. Çok anlamlı bir iş yapılmış. Kendimi eski İstanbul atmosferi içerisinde buldum. Umarım bu güzel şehir, eski havasını bu tür uygulamalarda hatırlar." diye konuştu.

Öğretmen Gamze Akyüz ise tesadüfen kullandığı nostaljik tramvayda eski şarkıları duyduğunda çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Bir anda kendimi eski İstanbul'da buldum. Şarkılar çok güzel ve özenle seçilmiş. Umarım bu tarz hizmetlerle eski İstanbul ruhu sık sık karşımıza çıkar." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.