Numune adının hakkını verecek

Numune adının hakkını verecek
Numune Hastanesi inşaatında sona gelindi. 2017 yılında açılması planlanan hastanenin yüzde 80’lik kısmı tamamlandı

Dilhan Türker'in özel haberi

 

Numune Hastanesi inşaatında sona gelindi. 2017 yılında açılması planlanan hastanenin yüzde 80’lik kısmı tamamlandı. Numune Hastanesi’nin açılmasıyla bölgenin sağlık ihtiyaçlarına cevap verebilecek ve Konya modern bir hastaneye kavuşacak. Pusula Gazetesi olarak hastanenin son halini sizler için görüntüledik.

SEMAZEN MİMARİSİ

Konya Numune Hastanesi, Ünlü İslam bilgini Mevlana Celalettin Rumi ile özdeşleşen “Semazenler Şehri” olarak anılmasından dolayı peyzajıyla ve kuşbakışı olarak "Semazen" şeklindeki mimarisi ile alışılagelmiş hastane mimarisinden uzak bir yapıda inşa edilmekte. Yoğun bakım üniteleri ile birlikte 600 yatak kapasiteli hastane bölgenin ihtiyaçlarına cevap verebilecek tam donanımlı bir sağlık merkezi olacak.

08.jpg

İLKLERİN HASTANESİ OLACAK

Sağlık alanında ilklerin uygulanacağı hastane hakkında bilgi veren Numune Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Süleyman Dönmez, “14 Kasım 2014 tarihinde işe başlanmış ve 850 gün süre verilen hastanede sona yaklaşıldı. 2 bin 933 metre karelik kapalı alanda hizmet verecek olan yetişkin acil ve çocuk acil günlük en az bin hastaya bakabilecek şekilde dizayn edilmiştir. Acil servis bünyesinde kadın-erkek ve çocuk müşahede arenaları, 3 adet resüstasyon odası, bulaşıcı hastalıklarda izole odalar, röntgen, laboratuar, ultrason ve bilgisayarlı tomografi mevcuttur” dedi.

img_1971-001.jpg

GÜNLÜK 5 BİN HASTA

Diyaliz ünitesinde günde toplam 50-75 hastaya hizmet verilebileceğinin altını çizen Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Süleyman Dönmez, “Sahip olduğu 115 poliklinik odası ile günlük 5 bin hastaya hizmet sunulması beklenmektedir. Yeni hastane bünyesinde 2 adet adli muayene polikliniği,  algoloji(ağrı)  polikliniği ve K.B.B. laboratuarında hizmet verilecektir. Çoğu hastanede olmayan Göz Laboratuarı, 24 saat kesintisiz hizmet veren MR( Manyetik Rezonans), Anjiyo Ünitesi, Kemoterapi Ünitesi ve Nükleer Tıp Ünitemiz hizmetine devam edecektir” ifadelerini kullandı.

 

AKILLI HASTANE KONSEPTİ

Hastanız için yapabileceğimiz bir şey yok, alın evinize götürün” anlayışına artık son verip, “sizin için yapabileceğimiz bir şey hep var” anlayışı ile 18 yatak kapasiteli palyatif bakım merkezinde hizmet verilecektir diyen Dönmez şunları söyledi; “Akıllı hastane konseptinde yapılan hastanemizde, 'trijenerasyon sistemi' ile doğalgaz kullanılarak elektrik enerjisi üretilecek. Böylelikle hastanenin bütün elektrik, ısı ve kısmi soğutma ihtiyacı giderilebilecektir. Güneş enerjisinden de faydalanılacaktır. Yaklaşık 5 bin poliklinik hastası ve bin acil servis hastasına hizmet vermeye başlayacağı düşünülen hastanenin yoğun bakım ve hasta yatakları ile Konya'nın merkezinde büyük bir hizmet ve sorumluluğu üstleneceği düşünülmektedir.”

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum