Nurettin Topçu, vefatının 41. yılında anılacak

Nurettin Topçu, vefatının 41. yılında anılacak
Yazar, akademisyen ve fikir adamı Topçu için 18 yıl öğretmenlik yaptığı İstanbul Erkek Lisesi'nde anma programı düzenlenecek

İSTANBUL (AA) - Yazar, akademisyen ve fikir adamı Nurettin Topçu, vefatının 41. yılında kendisini yakından tanıyan öğrencilerinin, akademisyenlerin ve yazarların katıĺımıyla anılacak.

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla, Topçu'nun öğrencilik ve 18 yıl öğretmenlik yaptığı İstanbul Erkek Lisesi tarafından organize edilen anma programı, 1 Nisan Cuma günü başlayacak. İki gün sürecek etkinlikte, Topçu'nun eğitimciliği ve düşüncesi üzerine geliştirdiği görüşleri ele alınacak.

Programa, Prof. Dr. İsmail Kara, Prof. Dr. Emin Işık, Prof. Dr. Hayri Kırbaşoğlu, Prof. Dr. Mustafa Kara, Prof. Dr. Kurtuluş Kayalı, Dr. Mehmet Sılay, Doç. Dr. Fatih Birgül, Prof. Dr. Ergün Yıldırım, Prof. Dr. Selahattin Turan, Mahmut Bıyıklı, Ercan Yıldırım, Yasin Özdemir, Doç. Dr. Mahmut Hakkı Akın, Bünyamin Yılmaz ve Hüseyin Akın gibi akademisyen ve yazarlar katkı sunacak.

Üç bölümden oluşan etkinliğin ilk bölümünde Nurettin Topçu'nun fotoğrafları ve kitap kapaklarından oluşan sergi açılışı, ikinci bölümünde ise belgesel gösterimi gerçekleştirilecek. Etkinliğin üçüncü bölümünde de Mahmut Bıyıklı'nın moderatörlüğünde Dr. Mehmet Sılay, Prof. Dr. Ergün Yıldırım, Hüseyin Akın ve Şeref Akbaba'nın konuşmacı olduğu "Bir Entelektüel Öğretmen Olarak Nurettin Topçu" paneli düzenlenecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.