Nurhan Köklü Yem, ihtiyaca karşılık veriyor

Nurhan Köklü Yem, ihtiyaca karşılık veriyor
Yem sektöründe 29 yıldır Konya’da hizmet veren Nurhan Köklü Yem ve Hayvancılık 2012 ve 2016 yılları arasında yapılan Türkiye’nin En Hızlı Büyüyen Firmaları değerlendirilmesinde ilk 100’e adını kazıdı.

Yem sektöründe 29 yıldır Konya’da hizmet veren Nurhan Köklü Yem ve Hayvancılık 2012 ve 2016 yılları arasında yapılan Türkiye’nin En Hızlı Büyüyen Firmaları değerlendirilmesinde ilk 100’e adını kazıdı. Kendi markalarının patentini alarak vitamin ve mineraller başta olmak üzere arpa ve plake üretimleri de yaptırdıklarını belirten Nurhan Köklü, Konya’daki ihtiyaca ve talebe karşılık veriyor.

dsc-0085.jpg

İç Anadolu Bölgesi’nin yem ihtiyacını karşılama hedefi ile faaliyet gösteren Nurhan Köklü Yemcilik ve Hayvancılık, 2012 ve 2016 yılları arasında yapılan Türkiye’nin En Hızlı Büyüyen Firmaları değerlendirilmesinde ilk 100’e adını kazıdı. Konya ve Ankara’da 2 adet şube açarak C.P. Yem, Proyem, Bersan Yem ve Tınaztepe Yem firmalarının ürünlerini sattıklarını ve hammadde tedariği sağladıklarını belirten Nurhan Köklü Yemcilik ve Hayvancılık Yönetim Kurulu Başkanı Nurhan Köklü, “1992 yılında rahmetli eşim Köklü Yemciliği kurdu. 2006 yılında eşimi kaybettikten sonra çocuklarıma bakmak için evden mutfak önlüğümü çıkarak bilgisayar kursuna gittim ve bilgisayar kullanmayı öğrendim. 3 sene boyunca sektörün işini, yemi ve hayvanları öğrendim. 2009 yılında ise tek başıma yoluma devam ettim. Çok şükür çocuklarımı okuttum. Birisi veteriner, birisi gıda mühendisi oldu. Diğeri de bu sene dış ticaret bölümünü bitirerek firmamız bünyesine dahil olarak aile şirketi olduk” diye konuştu.

ÇALIŞMALARIMIZI KAPSAMLI YAPIYORUZ

Aylık ortalama 2 bin ton yem satışı gerçekleştirdiklerini aktaran Köklü, “Bu sene aylık 2 bin ton ortalamasını geçtik. Ayrıca yem sektörünün haricinde hayvancılık sektöründe de faaliyetlerimiz var. Buzağıları küçüklükten alarak büyütür, dişileri gebe bırakır, erkekleri de kesime gönderinceye kadar büyüterek besler ve kesime gönderirim. Kısacası hayvancılıkla alakalı her şeyi kapsamlı olarak yapıyorum. Bu anlamda da bu kadar kapsamlı olarak sektörde Konya’da bu işi yapan tek kadınım. Türkiye genelinde de birkaç kişinin yaptığını duydum. Ancak tek başına bu kadar kapsamlı çalışan tekim diyebilirim” şeklinde konuştu.

koklu-yem.jpg

KENDİ MARKAMIZIN ÜRÜNLERİNİ ÜRETTİYORUZ

C.P. Yem’in dünyaya yem yapmayı öğreten bir firma olduğunu belirten Köklü, “C.P. Yem, Tayland firması ve Türkiye’ye yemciliği öğreten firma. Bu firma dünyaya yem yapmayı öğretti. Çok düzgün iş yapıyorlar. Biz de bu firmanın Konya Bölge Bayisiyiz. Ankara ve Mersin bayiliklerim var. Kapsamlı bir şekilde büyüyoruz ve büyümeye de devam edeceğiz. Ayrıca kendi markamızın patentini alarak üretim yaptırıyoruz. Nurhan Köklü markası adı altında vitamin ve minareler başta olmak üzere arpa ve plake üretimleri de yaptırıyorum. Yavaş yavaş fabrikasyona geçme planlarımız var” ifadelerini kullandı.

dsc-0087.jpg

İHTİYACA KARŞILIK VERİYORUZ

Nurhan Köklü Yemcilik ve Hayvancılık bünyesinde bulunan yem grubları hakkında bilgi veren Nurhan Köklü, “Büyükbaş besi yeminde; besi bitirme, besi geliştirme, buzağı başlangıç ve buzağı büyütme yemlerimiz yer alıyor. Büyükbaş süt yeminde ise 18-19-20 protein yemleri yer alıyor. Kanatlı yeminde; gezen tavuk, karışık güvercin, kafes yumurta, etlik civciv, etlik piliç, yumurta civciv başlangıç ve yumurta civciv geliştirme yemlerimiz yer alıyor. Küçükbaş yeminde; koyun süt, kuzu başlangıç, kuzu büyütme ve toklu besi yemi yer alıyor. Yem katkı maddelerinde ise arpa flake, ince kepek, mısır flake, arpa flake, pamuk küspesi, yalama kovası ve taşı yer alıyor. Ayrıca köpek ve kedi mamalarının satışını da yapıyoruz. Bu kapsamda Konya ve ilçelerdeki ihtiyaca karşılık veriyoruz” diyerek sözlerine son verdi. Yiğit Berkay ÇOPUR

dsc-0092.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.