Nurten Atmaca'nın öldürülmesine ilişkin dava

Nurten Atmaca'nın öldürülmesine ilişkin dava
Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Karakuş, esas hakkındaki mütalaasında, Atmaca'nın eski eşi sanık Mustafa Esersin'in "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istedi- Mütalaadan: - "Haksız istek ve hareketin ilk olarak sanık Esersin'den

İSTANBUL (AA) - Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Ercan Karakuş, Esenyurt'ta, boşandığı eşi Nurten Atmaca'yı iş yerinde bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen Mustafa Esersin'in, ''kasten öldürme'' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Mustafa Esersin, Nurten Atmaca'nın kardeşi Yusuf Atmaca ile tarafların avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı Özgül Taş, sanık Esersin hakkında Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Kurulu'ndan alınan raporda, cezai ehliyetinin tam olduğunun belirtildiğini söyledi.

Duruşmada, Cumhuriyet Savcısı Ercan Karakuş, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

Mütalaada, 2004'te evlenen sanık Esersin ile maktul Atmaca'nın bir müddet sonra boşandıkları, boşanma aşamasında aynı evde birlikte yaşamaya devam ettikleri belirtilerek, Atmaca'nın evden ayrılma isteğine sanığın tehdit ederek karşı çıktığı kaydedildi.

Atmaca'nın bunun üzerine sanığı, eşyalarını evden atarak uzaklaştırdığı anlatılan mütalaada, Atmaca'nın, 28 Aralık 2004'te barışmak için iş yerine gelen Esersin'i, "Sen de gurur yok mu iş yerime geliyorsun" diyerek kovduğu kaydedildi. Mütalaada, sanığın bu sözler üzerine 4 bıçak darbesiyle Nurten Atmaca'yı öldürdüğü belirtildi.

Haksız istek ve hareketin ilk olarak sanık Esersin'den gelmesi nedeniyle sanık lehine tahrik hükümlerinin uygulanmasının mümkün olmayacağı aktarılan mütalaada, sanık Mustafa Esersin'in, "kasten öldürme'' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Taraf avukatları, mütalaaya karşı beyanda bulunmak için süre istedi.

Mahkeme heyeti, sanık Mustafa Esersin'in tutukluluk halinin devamına ve taraflara mütalaa hakkında beyanda bulunmak için süre vererek, duruşmayı erteledi.

- "Sanığın indirim almamasını istiyoruz"

Duruşmanın ardından açıklama yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İstanbul Yürütme Kurulu Üyesi Nezahat Alkan, sanığın indirimden yararlanmak için ruh sağlığının bozuk olduğunu söylediğini hatırlatarak, ''Ne mutlu ki Adli Tıp Kurumu sanığı doğrulamadı, 'Cezai ehliyeti yerindedir' dedi. Tüm kadın cinayetlerinde gönlümüzden geçen en ağır cezalardan birinin de bu davada alınmasıdır. Nurten Atmaca kardeşimizin davasını sonuna kadar takip ettik. Bundan sonra da takip edeceğiz.'' dedi.

Nurten Atmaca'nın kardeşi Yusuf Atmaca da ''Adli Tıp Kurumundan rapor beklediğimiz gibi geldi. Sanığın hiçbir indirim almamasını istiyoruz. Adalet yerini bulsun istiyoruz.'' diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.