Nusaybin sokaklarındaki tuzaklar birer birer imha ediliyor

Nusaybin sokaklarındaki tuzaklar birer birer imha ediliyor
Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristler tarafından evlere, sokak ve caddelere tuzaklanan El Yapımı Patlayıcılar (EYP) güvenlik kuvvetleri tarafından tespit edilerek kontrollü bir şekilde patlatılıyor.

Mardin Valiliği tarafından 14 Mart tarihinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından teröristlerin etkisiz hale getirilmesi, barikatların kaldırılması ve hendeklerin kapatılmasına yönelik başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. Asker ve polis ekipleri tarafından müşterek devam eden operasyonlarda etkisiz hale getirilen teröristlerin evlere, sokak ve caddelere kurdukları EYP'li tuzaklar da teker teker tespit edilerek kontrollü bir şekilde patlatılıyor.

Teröristlerden temizlenen cadde ve sokaklar ve evlerde arama yapan güvenlik kuvvetleri tarafından tespit edilen patlayıcılar bomba imha uzmanları tarafından incelendikten sonra çevre güvenliği alınarak patlatılmak suretiyle imha ediliyor.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada Mardin Nusaybin’de devam eden operasyonda; 4 terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği belirtildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 318 olarak kaydedildi. Ayrıca, 17 EYP imha edilen operasyonda, toplam imha edilen EYP sayısının 738 olduğu belirtildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.