Nusaybin'de hasta kadın ve çocuğa yardım eli

Nusaybin'de hasta kadın ve çocuğa yardım eli
Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonun devam ettiği Mardin Nusaybin'de, rahatsızlanan 97 yaşındaki kadın ile 1 yaşındaki çocuk teröristlerin açtığı çukurlara rağmen hastaneye ulaştırdı

Terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonun devam ettiği Mardin'in Nusaybin ilçesinde sağlık hizmetleri aksamadan devam ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurları operasyon kapsamında ilerleyişlerini sürdürürken, ilçedeki vatandaşların mağdur olmaması için de gerekli önlemleri alıyor.

Operasyonun başladığı günden bu yana sağlık hizmetlerinin aksatılmadan devam ettiği ilçede, Bahçebaşı Mahallesi'nde yaşayan 97 yaşındaki kadının rahatsızlandığı bilgisi üzerine hemen harekete geçildi.

Gelen yardım talebinin ardından bir ambulans Nusaybin Devlet Hastanesinden Bahçebaşı Mahallesi'ne sevk edildi.

Ambulansa operasyon bölgesine yakın yerlerden geçişi sırasında zırhlı araç eşlik etti. Kısa sürede Bahçebaşı Mahallesi'ne ulaşan sağlık ekibi, yaşlı kadının ailesiyle kaldığı eve gitti.

Burada yapılan ilk kontrolün ardından yatalak hasta olan yaşlı kadın ambulansa taşındı. Kadının ileri yaşa bağlı birtakım sağlık sorunlarının yanı sıra alzaymır hastalığının da bulunduğu belirtildi. Yaşlı kadın kızıyla ambulansa alındı.

Bir yaşındaki çocuk için seferber oldular

Sağlık görevlilerinin mahallede bulunduğu sırada 112 Acil Yardım hattına bir telefon daha geldi. Aynı mahallede yaşayan bir kadın, oğlunun kusma şikayetinden dolayı sağlık görevlilerinden yardım istedi. Bunun üzerine ambulans 1 yaşındaki çocuk ve annesinin evine yönlendirildi. Sağlık görevlileri yakından ilgilendikleri çocuk ile annesini de ambulansa alarak Nusaybin Devlet Hastanesine doğru yola çıktı.

Yolda teröristlerin kazdığı çukurlar nedeniyle zaman zaman yavaş ilerlemek zorunda kalan ambulans, Nusaybin Devlet Hastanesine ulaştı. Burada sağlık görevlilerinin yanı sıra asker ve polisin de yardımıyla ambulanstan çıkarılan yaşlı kadın ile çocuğun tedavisine hemen başlandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.