Nusaybin'de teslim olan 25 terörist emniyete sevk edildi

Nusaybin'de teslim olan 25 terörist emniyete sevk edildi
Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristlere yönelik operasyon sürerken teslim olan 6'sı kadın 25 örgüt üyesi, emniyete sevk edildi

Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristlere yönelik operasyon sürerken teslim olan 6'sı kadın 25 örgüt üyesi, emniyete sevk edildi.

Abdulkadir Paşa Mahallesi'nde güvenlik güçlerine teslim olan 25 terörist, sağlık kontrolü ve diğer işlemlerinin ardından Mardin Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Teslim olan teröristlerin, ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Abdulkadir Paşa Mahallesi'nde dün güvenlik güçlerine teslim olan 6'sı kadın 25 terörist, ilçedeki bir spor salonuna getirilmişti. Bu teröristler arasında, bir süre önce vasiyetini yazdığı günlüğü bulunan terör örgütü mensubu Zehra Kaya'nın da yer aldığı belirlenmişti.

Operasyonda günlüğüne ulaşılan Kaya, örgütün sözde yöneticilerinin kendilerini piyon olarak kullandığını, birçok arkadaşının öldüğünü, kendisini bekleyen sonun da ölüm olduğunu anlatmıştı. Kaya, günlükte "Bu notlar, kimin eline geçerse lütfen aileme yetiştirin. Bu istek vasiyetimdir. Olmazsa mezarımda rahat uyumam valla. Ben Zehra Kaya" ifadelerini kullanmıştı.

Mehmetçik, daha sonra günlüğü Kaya'nın ailesine teslim etmiş, baba Mehmet Kaya, kızına teslim olması yönünde çağrıda bulunmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.