Nusaybin'deki terör operasyonu

Nusaybin'deki terör operasyonu
Nusaybin’de, operasyonlarda yaralanan ve tedavi gördüğü GATA'da şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Şimşek'in baba ocağı yasa büründü

KONYA (AA) - Mardin'in Nusaybin ilçesinde, terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonlarda yaralanan ve tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Abdullah Şimşek’in Konya’daki babaevinde yas var.

Haberi alan şehit yakınları ve mahalle sakinleri Gölyaka Mahallesi'nde bulunan babaevinde toplandı. Şimşek ailesinin yazlık olarak kullandığı evde kimse bulunmazken, şehidin anne ve babasının Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesinde ikamet ettiği öğrenildi. Şehidin evinin bulunduğu sokağa ve eve Türk bayrakları asıldı. Babaanne Hatice Şimşek'in evinin önünde ise ambulans bekletildiği görüldü.

Gölyaka Mahallesi Muhtarı Ömer Kurnaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehidin, yeğeni olduğunu belirtti. Şimşek'in 6 yıldır uzman çavuş olarak görev yaptığını belirten Kurnaz, "Allah'ın rahmetine kavuştu. Bekardı, bir kız kardeşi vardı. En son 2,5 ay önce buraya izine geldi, o zaman görüştük. İyi olduğunu söylüyordu." dedi.

Şehidin cenazesinin Konya'nın Beyşehir ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi.

Piyade Uzman Çavuş Abdullah Şimşek, Nusaybin’de devam eden operasyonlarda 5 Mayısta yaralanmış ve GATA'da tedavi altına alınmıştı.





Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.