Nusaybin'deki terör operasyonu

Nusaybin'deki terör operasyonu
Mardin Valiliği: - "Operasyonda bugüne kadar 367 terörist etkisiz hale getirildi, 352 barikat ile 867 el yapımı patlayıcı bertaraf edildi"

MARDİN (AA) - Mardin Valiliği, Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, 367 teröristin etkisiz hale getirildiğini, 352 barikat ile 867 el yapımı patlayıcının bertaraf edildiğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, ilçede teröristlerce kazılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması, tuzaklanan patlayıcıların imhası, vatandaşların can ve mal güvenliğinin yeniden tesis edilmesi amacıyla 14 Mart'ta başlatılan operasyonun sürdüğü belirtildi.

Operasyon bölgesindeki ailelere bin 785 gıda paketi dağıtıldığı, 2 bin 222 kişinin nöbetçi eczanelerden faydalanmasının sağlandığı ifade edilen açıklamada, 112 Acil Servis'e gelen tüm çağrıların karşılandığı kaydedildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Operasyon süresince bin 42 kişi güvenli bölgelere tahliye edildi. Operasyonda bugüne kadar 367 terörist etkisiz hale getirildi, 352 barikat ile 867 el yapımı patlayıcı bertaraf edildi. Operasyon süresince kahramanca mücadele eden 60 güvenlik görevlimiz şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Bölgedeki vatandaşlarımızın huzur ve güvenle hayatlarını sürdürmesini sağlamak amacıyla terör örgütü mensuplarıyla mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilmektedir."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.