İsmet Karababa

İsmet Karababa

O gün bu gündür..!

O gün bu gündür..!

Torku Konyaspor'umuzun pilot takımı olarak varlığını sürdüren Anadolu Selçukspor'umuz ligde çok zorlu bir döneme girmiş ligde kalma mücadelesi vermektedir. Lige Teknik Direktör Zafer Turan ile başlanmış ligin 6. haftasına kadar puansız geçilmesi üzerine Zafer Turan ile yollar ayrılmakla kalmamış mevcut yönetimde görevi bırakma karar almış, genel kurula kadar takımı altyapı antrenörlerimiz ile götürmeyi uygun görerek G.G. Teknik Sorumlusu Abdurrahman Baysangur sorumluluğundaki ekip göreve getirmiş yeni teknik kadro seçimini göreve gelecek yönetime bırakmışlardı.

Zor bir dönemde görevi kabul ederek işe başlayan başkan Önder Sami Güven ve ekip arkadaşları ilk iş olarak teknik sorumlu Abdurrahman Baysangur ve ekibi ile devam kararı almaları pilot takım olgusuna ve Konya antrenörlüğüne duydukları güven ile inançlarının yansıması bakımından önemliydi.

Puansız olarak devraldıkları takım ile geçirdikleri 24 maçta 8 galibiyet, 10 beraberlik, 5 mağlubiyet ile 34 puan toplamalarına, önemli puanlar almalarına rağmen düşme potasından bir türlü uzaklaşamadığı günlerde bile teknik kadronun yanında olup desteklerini hep yenilemeleri, devre arasında Torku Konyaspor A2 takımından 4 futbolcumuzu profesyonel kadroya kazandırmaları ile kendi değerlerine sahip çıkma anlayışlarının yansıması bakımından takdir edilmelidirler.

Dört takımın düşeceği ligde kalan 7 haftada düşme hattında bulunan Anadolu Selçukspor (34), Tokatspor (34), Fethiyespor'un (34) puanları ile 6'şar maçları bulunurken, K.İskenderunspor (34), Ofspor (32), Tarsus İ.Y. (30) ile Turgutluspor'un (28) puanları ile 7'şer maçları bulunmaktadır. 19.sıradaki Tavşanlı Linyitspor 15 puan ile düşmesi kesinleşti. Düşecek diğer 3 takım son haftaya kadar amansız bir puan mücadelesi içine gireceklerdir.

Anadolu Selçukspor'umuz ligde kalma mücadelesi içindeki rakipleri olan Ofspor, Tokatspor, Turgutluspor ile kendi sahasında, düşmesi kesinleşen Tavşanlı Linyitspor, Kartalsspor, Trabzon 1461 ile deplasmanda oynayacağından içerideki maçları mutlaka almak zorundadır zira bu maçlar 6 puanlık maçlardır. Tavşanlı maçı rahat görünse de futbol dışı gelişmeler akla gelince en tehlikeli maç olarak karşımıza çıkabilir ayrıca işi kesinlikle son haftaya bırakmadan bitirmek gerekir çünkü; son hafta maçımız Trabzon 1461 ile deplasmanda oynayacağımız için rakibimizin azda olsa play-off şansı bulunmakla birlikte ligde kalma mücadelesi verdiğimiz bir diğer Trabzon takımı Ofspor potada olursa işimiz çok ama çok zor olur, buna bir kaç takımdan gelecek teşviği de hesaba katarsak puan almak imkansızlaşabilir diye düşünmeli işi son haftaya bırakmadan bitirmeliyiz.                                                                                            Başkan Önder Sami Güven, yöneticiler, teknik kadro ve futbolcular zor dönemleri aşarak takımızı buraya kadar taşımışlardır. Bu camiada her herkes bilir ki ligin sonları sadece çalışarak üreterek, sahada mücadele ederek geçilmez. Farklı, farklı şeylerin devreye giresi muhtemeldir, bize, size, her kesime düşen görev ve sorumluluklar vardır. Bu zor dönemde bu arkadaşlarımızın dünden daha fazla bu gün desteğe ihtiyaçları vardır.

Anadolu Selçukspor'umuzun ligde kalması Konya ilinin sosyal yapısı, tanıtımı adına önemlidir, Torku Konyaspor'umuzun gelecek hedefleri açısından çok önemlidir, Konya futbolu, antrenörü, futbolcusu açısından daha çok önemlidir. Bu nedenle şehrimizi, kulübümüzü yöneten ve yönlendirenler başta olmak üzere futbol ailesini oluşturan her kesimin ekibimizin, yönetimimizin yanında olması maddi ve manevi destek vermesi gerektiğine inanması gereken ne varsa yapmaları gerekmektedir.

Konya insanı genelde yaşananlara, gelişmelere genelde sessiz kalır, duyarsız gözükür ancak her gelişmeyi de sessizce yakından gözlemler, kafasında çareler arar gerektiğinde sessiz dev uyanır ve başarılamaz denen şeyleri maddi, manevi güç birlikteliği içinde başardığı görülür. Gün sessiz kalma veya hesaplaşma günü değil birlikte hareket etme günüdür, Gün Konya futbol ailesinin yakınlaşması, birleşmesi ile neler başarabileceğini gösterme günüdür.

Yarın Çok Geç Olmadan, İşte O gün Bu gündür...!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İsmet Karababa Arşivi
SON YAZILAR