O ilde tipi sebebiyle 150 köy yolu kapandı

O ilde tipi sebebiyle 150 köy yolu kapandı
Bitlis Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, kar ve tipi nedeniyle 150 köy yolunun kapandığını açıkladı.

Bitlis'te etkili olan kar sebebiyle 150 köy yolu kapandı. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan konuyla ilgili açıklama yaptı.

İHA'dan alınan habere göre; Bitlis’te günlerdir etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, tek katlı evler ve araçlar kar altında kayboldu.

Bitlis’te günlerdir etkili olan kar yağışıyla birlikte tek katlı evler ve araçlar kar altında kayboldu. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, kar ve tipi nedeniyle 150 köy yolunun kapandığını, vatandaşların mağdur olmaması için kapalı yolların kısa sürede ulaşıma açılacağını kaydetti.

20240323aw169022-6.jpg

Köylerde özel idare kent merkezinde ise belediye ve karayolları karla mücadelelerini sürdürürken, meteorolojiden yapılan açıklamadan kar yağışı bugün itibari ile kar yağışının etkisini yitireceği belirtildi.

Öte yandan bu sezon kış mevsiminde yağan kar ise Kasım’da 16 santimetre, Aralık’ta 71 santimetre, Ocak’ta 233 santimetre, Şubat’ta 14 santimetre ve Mart’ta ise 129 santimetre olduğu açıklandı.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.