O kadın Bağdadi'nin eski eşi

O kadın Bağdadi'nin eski eşi
Lübnan İçişleri Bakanı Nihat el Maşnuk, Suriye-Lübnan sınırında gözaltına alınan Saca el Duleymi'nin IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi'nin eski eşi olduğunu söyledi. Irak İçişleri Bakanlığı ise yakalanan kişinin başka bir terör şüphelisinin kız kardeşi oldu

İçişleri Bakanı Maşnuk, Lübnan televizyonu MTV'ye yaptığı açıklamada, Lübnan güvenlik güçleri ve yabancı istihbarat servislerinin işbirliğinde yakalanan Duleymi'yle ilgili bilgi verdi. Maşnuk, "El Duleymi üç kez evlenmiş ve ikinci eşi olan Bağdadi ile altı yıl önce üç ay evli kalmış" dedi. 

Hürriyet'te yer alan habere göre, sahte kimlikle yakalanan Bağdadi'nin eşi ve sekiz yaşındaki çocuğunun soruşturma için başkent Beyrut'un doğusundaki Savunma Bakanlığı binasına götürüldüğü ileri sürülmüştü. El Duleymi, Mart ayında El Kaide bağlantılı grupların kaçırdığı 13 rahibenin serbest kalması karşılığında hapishaneden bırakılan 150 kadından biriydi. 

IRAK YALANLAMIŞTI 

Irak İçişleri Bakanlığı ise IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi’nin eşi ve çocuğunun yakalandığına dair haberleri yalanlamıştı. 

Bakanlık sözcüsü Saad Maan, Lübnan’ın kuzeyinde 10 gün önce yanında bir kız çocuğuyla yakalanan kadının Irak’ta gözaltında olan Ömer Abdülhamid el Dulaimi adlı terör şüphelisinin kız kardeşi olduğunu söyledi. Maan dün yaptığı açıklamada Saca el Duleymi adlı Irak vatandaşı kadının Lübnan’a geçmeden önce Suriye ’ye gittiğini kaydetti. Maan, Bağdadi’nin iki eşinin olduğunu, ama hiçbirinin adının Saca el Duleymi olmadığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.