O madenle ilgili çarpıcı detaylar

O madenle ilgili çarpıcı detaylar
18 işçinin mahsur kaldığı kömürü ocağına, bu yıl yapılan denetimde, 9 bin lira idari para cezası uygulandığı ortaya çıktı

18 işçinin mahsur kaldığı Has Şekerler Madencilik Şirketi'ne ait linyit kömürü ocağına, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından bu yıl 19- 20 Haziran tarihlerinde yapılan denetimde, 'madenin kapatılmasını gerektirmeyen eksikliklerden' dolayı 9 bin lira idari para cezası uygulandığı ortaya çıktı.


ŞİRKETİN SAHİBİ ESKİ BELEDİYE BAŞKANI
Ermenek Cumhuriyet Savcılığı Has Şekerler Madencilik Ltd. Şti.'ye ait kömür ocağında 18 işçinin mahsur kaldığı kazayla ilgili soruşturma başlattı. 

SAFFET UYAR KİMDİR?

Karaman'ın Ermenek ilçesinde Güneyyurt Kasabası, Turgut Özal Caddesi üzerinde bulunan Has Şekerler Madencilik Enerji Nakliyat İnşaat Sanayi Ticaret LTD ŞTİ'nin tek hissedarı olan Saffet Uyar, daha önce Ermenek Belediyesi Başkanlık görevini üstlendi. 1994 ve 1999 seçimlerinde ilçenin belediye başkanı olan Saffet Uyar, 2009 yılında Güneyyurt beldesi için AK Parti'den belediye başkanlığı adaylığını koydu ancak seçimleri kaybetti.

 

2009 seçimlerini 84 oy farkla MHP 'nin adayı Celil Yağız'a kaptıran Saffet Uyar, 25 Hazitan 2014 Ticaret Sicil Kayıtlarına göre Has Şekerler Madencilik Enerji Nakliyat İnşaat firmasının tek hissedarı.

Daha önce bir aylık bir kapanma süreci yaşayan Karaman Ermenek'teki maden, Saffet Uyar'ın tek hissedarı olduğu Has Şekerler firmasının işletmesindeydi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.