O polise destek kampanyası başlatıldı!

O polise destek kampanyası başlatıldı!
Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’ın Sur ilçesinde şehitler için yaptığı klipten sonra görevden uzaklaştırılan polis memuruna destek kampanyası başlatıldı.

Polis memuruna destek amacıyla dünyaca ünlü ve 147 milyon 556 bin 45 üyesi olan Change.org internet sitesi ile www.millimucadele.com sitesi öncülüğünde başlatılan kampanyaya her geçen gün destekler artarak devam ediyor.

Polisin tekrar göreve geri dönmesi için başlatılan imza kampanyasında yurt içi ve yurt dışından 2 günde 26 bin 720 kişi imza verdi ve yaklaşık 18 bin destek yorumu geldi. İmza kampanyasına destek veren vatandaşlar daha sonra konunun muhatapları olan cumhurbaşkanlığı, başbakanlık, emniyet genel müdürlüğü ve Diyarbakır Valiliği makamlarının e-posta adreslerine ortak hazırlanan mesajı gönderdi. Aynı zamanda gazi olan www.millimucadele.com sitesi sahibi İbrahim Lale yaptığı açıklamada konunun takipçisi olacaklarını ve polisin bir an önce görevine iade edilmesini beklediklerini söyledi.

İmza kampanyasına katılanların ilgili makamlara e-mail yoluyla gönderdikleri dilekçede şu ifadelere yer verildi:

“Görevden uzaklaştırılan polisimiz tekrar görevine iade edilsin. Diyarbakır’ın Sur ilçesinde şehitlerimiz için çekilen klip sosyal medya ve TV’lerde beğeniyle izlenmiş ve tıklanma rekoru kırmıştır. İçişleri Bakanlığı ve Diyarbakır Valiliğinin açıklamalarında klibi çeken kişinin polis memuru olduğunu ve soruşturma açılarak görevden uzaklaştırıldığını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Ülkemizde yaşanan son terör olaylarıyla polisimize karşı böyle bir şey yapılması güvenlik güçlerimizin moral ve motivasyonunu düşürecektir. Kaldı ki sosyal medya ve bazı kamu kurum ve kuruluşlarında halen görevde iken bölücü terör örgütü mensuplarıyla bazı siyasi partiler ve terör yandaşları terör propagandası yapmakta iken, onlar halen görevdedirler. Ülkemizde terörist cenazelerine katılan, terör propagandası yaparak terör örgütüne destek veren kişilere bir uygulama yapılmazken, Sur ilçesinde terörle mücadele ederek canını ortaya koyan ve operasyonların bitiminde şehitlerimiz için klip çeken polis memurunun görevden uzaklaştırılması kabul edilebilir bir durum değildir. Polisimizin derhal göreve iade edilmesini ve şehitlerimizin anısının yaşatılmasına katkısı olduğundan dolayı ödüllendirilmesini arz ederim.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.