Obama, Orlando kurbanlarının aileleriyle görüştü

Obama, Orlando kurbanlarının aileleriyle görüştü
ABD Başkanı Obama, Orlando'daki saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerini ziyaret etti

ABD Başkanı Obama, Orlando'daki saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerini ziyaret etti.

Orlando'daki saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerini ziyaret eden ABD Başkanı Barack Obama, DAEŞ'e karşı mücadeleye devam edeceklerini ancak ülkedeki silahlı şiddeti önleyebilmek için daha fazla çaba göstermeleri gerektiğini vurguladı.

ABD Başkanı Obama, başkan yardımcısı Joe Biden ile pazar günü Orlando şehrinde bir gece kulübünde meydana gelen saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerini ziyaret ederek, taziyelerini bildirdi.

Sabah saatlerinde başkent Washington'dan Orlando'ya geçen Obama, ilk önce Amway Center'da kurbanların aileleri, saldırıdan kurtulanlar ve bölgede görev yapan güvenlik güçlerinin yetkilileriyle bir araya geldi. Saldırının meydana geldiği "Pulse" gece kulübünün çalışanlarıyla da görüşen Obama, daha sonra kurbanlar anısına Phillips Center'da oluşturulan geçici anıtı ziyaret etti. Geçici anıta çiçek koyan Obama, burada yaptığı konuşmada, tüm ülkenin bu trajediden çok derinden etkilendiğini ifade etti.

Tüm ülkenin yeniden birlik olması gereken bir günde Orlando'ya geldiğini vurgulayan Obama, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine hitaben, "Onlar bizim ailemiz; onlar Amerikan ailesinin bir parçası" değerlendirmesinde bulundu.

"Katilleri durdurmak için hep beraber çalışmalıyız"
Teröre karşı birlikte hareket edilmesi çağrısı yapan Obama, "Bizi terörize etmek isteyen katilleri durdurmak için hep beraber çalışmalıyız" şeklinde konuştu.

Obama, ABD'nin DAEŞ'e karşı verdiği mücadeleye devam edeceğini aktararak, ülkedeki silahlı şiddet sebebiyle hayatını kaybedenleri hatırlattı ve "Bu, ordumuzu aşan bir konu. Bizim politikamız, bir teröristin yasal yollardan ağır silahlar almasını olabildiğince kolaylaştırıyor" dedi.

ABD topraklarında yaşanan son iki büyük terör saldırısının ülkede yetişip büyüyen Amerikan vatandaşları tarafından gerçekleştirildiğini vurgulayan Obama, bu kişilerin İnternet üzerinden belli terör gruplarından ilham alıp ardından saldırı silahlarına kolayca ulaşabilmelerinin, üzerinde daha çok düşünmeleri ve tedbir almaları gereken bir sorun olduğunu belirtti.

Silah satışıyla ilgili daha katı kurallara ihtiyaç olduğunu kaydeden Obama, Cumhuriyetçilere gönderme yapıp, "Saldırı silahlarına kolay erişimi savunanların şimdi bu ailelerle buluşması gerekir" ifadelerini kullandı.

Kurbanlar toprağa verilmeye başladı
Obama'nın ziyaretinin gerçekleştiği gün, "Pulse" saldırısında hayatını kaybeden kurbanların ilkinin cenaze töreni yapıldı. Saldırıda hayatını kaybedenlerden Kimberly KJ Morris, Orlando yakınlarındaki Kissimmee kentinde düzenlenen törenle toprağa verildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.