Obama Ulusal Güvenlik Konseyi'ni topladı

Obama Ulusal Güvenlik Konseyi'ni topladı
ABD Başkanı Obama, Ulusal Güvenlik Konseyi ile Beyaz Saray'da yaptığı toplantıda, terör örgütü DAEŞ'le mücadele hakkında bilgi aldı

WASHINGTON (AA) - ABD Başkanı Barack Obama, terör örgütü DAEŞ'le mücadeleyi konuşmak amacıyla Ulusal Güvenlik Konseyi'ni topladı.

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın toplantısında Başkan Obama'nın Ulusal Güvenlik Konseyi ile yaptığı toplantıya ilişkin bilgi verdi.

Earnest, bugün Beyaz Saray'da gerçekleşen toplantının, son aylarda yapılan Ulusal Güvenlik Konseyi toplantılarının bir parçası olduğuna dikkat çekerek toplantıya ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA), Dışişleri Bakanlığı ve Savunma Bakanlığından yetkililerin katıldığını söyledi.

Toplantıda Obama'ya Irak ve Suriye'de DAEŞ'e yapılan operasyonlar hakkında bilgi verildiğini belirten Earnest, "Başkan ve takımı, Suriye'de siyasal çözüme geçiş süreci hakkındaki ihtimalleri konuştu" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.