Obama'dan Clinton'a Açık Destek

Obama'dan Clinton'a Açık Destek
ABD Başkanı Obama, "Clinton, şimdiye kadarki tüm adaylardan daha fazla niteliğe sahip." dedi

WASHINGTON (AA) - ABD Başkanı Barack Obama, 8 Kasım'da yapılacak 58. Başkanlık Seçimi öncesi Philadelphia eyaletinde Demokrat Parti mitingine katılarak, bu partinin adayı eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'a destek verdi.

Philadelphia'daki seçim mitinginde konuşan Obama, Clinton'ın sağlık durumuyla ilgili kamuoyundaki "soru işaretlerine" dolaylı temas ederek, onun bir dışişleri bakanından daha fazla seyahat ettiğini söyledi.

"Trump bu ülkeyi dışarıda temsil etmeye hiçbir şekilde uygun değildir"
Clinton ile Cumhuriyetçi Partinin adayı iş adamı Donald Trump'ı kıyaslayan Obama, "Clinton, şimdiye kadarki tüm adaylardan daha fazla niteliğe sahip. Diğer aday ise bu ülkeyi dışarıda temsil etmeye veya başkomutan olmaya hiçbir şekilde uygun değildir." diye konuştu.

Trump'ı vergi gelirlerini kamuoyuna açıklamamakla suçlayan Obama, bu durumdaki bir adayın "şeffaflıktan bahsetmesinin anlamsız olduğunu" ifade etti.

Trump'a "karanlık vizyon" suçlaması
Obama, Trump'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le bağına değinirken Trump'ın iş ahlakını ve "karamsar ABD vizyonunu" da eleştirdi. Obama, Trump'ın ve Cumhuriyetçilerin "ABD'ye karanlık ve karamsar bir vizyon çizmeye çalıştıklarını" bildirirken "Bu Abraham Lincoln'un Cumhuriyetçi Partisi değil." dedi. Cumhuriyetçi Partinin "Bizi birbirimize düşüren, dünyaya karşı gelen bir ülkenin karanlık, karamsar vizyonu" olduğunu söyleyen Obama, "Ciddi çözümler önermiyorlar, kin ve nefret yayıyorlar." diye konuştu.

Trump'ın geçen hafta Rus devlet televizyonunda ortaya çıktığını belirten Obama, Trump'ı Putin'e yaranmaya çalışmakla suçladı.

Konuşmasında, Trump'tan ciddi eleştiri alan Clinton Vakfı'nı savunan Başkan Obama, vakfın dünya genelinde hayatlar kurtardığını söyledi. Obama, "Trump ise parasını kendi vakfına 6 fit uzuluğundaki kendi resmini satın alması için harcıyor." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.