Obama’ya IŞİD mesajı verecek

Obama’ya IŞİD mesajı verecek
BM zirvesi için bugün ABD’ye gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın programı 5 gün sürecek. BM Genel Kurulu’nda bir konuşma yapması beklenen Erdoğan, Obama başta olmak üzere görüşeceği liderlere Türkiye’nin terörle mücadelesini anlatacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’un özel davetlisi olarakNew York’ta BM’de yapılacak iklim değişikliği zirvesine katılacak. Erdoğan’ın 5 günlük ABDziyaretinde en önemli Gündem maddesini IŞİD, Suriye, Irak ve iklim değişikliği oluşturacak. 123 devlet veya hükümet başkanının katılacağı BM Genel Kurulu’nda Erdoğan, liderlere iklim değişikliğine yönelik bir konuşma yapacak. Erdoğan’ın Obama başta olmak üzere liderlerle yapacağı görüşmelerde ise gündemi IŞİD ile ilgili gelişmeler oluşturacak. Erdoğan, New York’a terör dosyasıyla gidecek. Türkiye’nin teröre destek verdiği algısı oluşturmak için yabancı medyanın özel bir çaba içinde olduğunu dile getirecek olan Erdoğan, Suriye ve Irak meselelerini liderlerle ayrıntılı konuşacak. Özellikle Suriye ve Irak’ta Türkiye’nin dediğine gelindiğini vurgulayacak olan Erdoğan, Türkiye ile terörün hiç bir zaman yanyana gelemeyeceğini vurgulayacak.

İşadamlarıyla da görüşecek
Erdoğan, New York’ta dünya liderleri ile ikili görüşmeler yapacak ve bazı toplantılara katılacak. Erdoğan, Amerika Müslüman Topluluğu, Dünya Yahudi Kongresi Heyeti ve Ermeni Kilisesi Doğu Yakası Başpiskoposu ile bir araya gelecek. Erdoğan ayrıca, “Council on Foreign Relations” isimli düşünce kuruluşunda konuşmada yapacak. Erdoğan burada da Ortadoğu’daki barış için yapılması gerekenleri anlatacak, İslam ile terörün yan yana gelemeyeceğini dile getirecek.
Erdoğan, New York’ta işadamlarıyla da bir araya gelecek. Erdoğan, ABD Ticaret Odası veBaşbakanlık Yatırım Tanıtma ve Destek Ajansı tarafından ortaklaşa olarak, öndegelen Amerikan şirketlerinin temsilcilerinin katılımıyla düzenlenecek çalışma kahvaltısına katılacak. Erdoğan Türkiye’nin iş, yatırım, finans ve ticaret alanlarındaki potansiyelini öne çıkaran konularda ABD’li yatırımcılara hitap edecek ve Türkiye’de yatırım yapmaya çağıracak.

Açılış konuşmasını yapacak
BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’un özel davetlisi olan Erdoğan, zirvenin açılış törenine, “Ulusal Eylem ve Hedef Duyuruları” başlıklı oturuma katılacak. “Eylem için Ekonomik Durum” temalı alt oturumuna, Etiyopya Başbakanı Hailemariam Desalegn ile birlikte eşbaşkanlık edecek olan Erdoğan, açılış konuşmasını da yapacak. Erdoğan, aynı akşam Genel Sekreter’in ev sahipliğinde gerçekleşecek olan kısıtlı katılımlı akşam yemeğine iştirak edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.