Obezite kendi ekonomisini yarattı

Obezite kendi ekonomisini yarattı
Obezite hastalarının ihtiyaçları doğrultusunda tekstilden gıdaya, spordan sağlığa kadar birçok alanda milyarlarca lira harcanıyor

"Çağın hastalığı" olarak tanımlanan obezite, büyük bir ekonomik pazarın oluşmasına neden oldu. Obezite hastalarının ihtiyaçları doğrultusunda tekstilden gıdaya, spordan sağlığa kadar birçok alanda milyarlarca lira harcanıyor.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Türkiye'de obez bireylerin oranı 2014 itibarıyla yaklaşık yüzde 20 seviyesinde bulunuyor. 15 yaş ve üstü bireylerin yüzde 33,7'si fazla kilolu, yüzde 42,2'si normal kilolu, yüzde 4,2'si ise düşük kilolu.

Obez veya fazla kilolu bireylerin ihtiyaçları son dönemlerde büyük bir pazarın oluşmasına yol açtı. Örneğin bu kişilerin fazla kilolarından kurtulmak için gidebilecekleri spor salonlarının sayısı her geçen gün artıyor. Bu salonların yıllık abonelik fiyatları 500 ile 2 bin 500 lira arasında değişiyor.

Zayıflamak için diyetisyenlerden yardım almak isteyenlerin ise aylık 300 lira ile bin 200 lira arasında değişen bir bedeli gözden çıkartması gerekiyor.

Obezite hastalarının sayısının giderek artması tekstil sektörünü de büyük beden üretimine yönlendiriyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.