Obezler buluştu

Obezler buluştu
Sosyal medya üzerinden "Antalya Obezite Grubu" adıyla örgütlenen obezite hastaları düzenlenen programda bir araya geldi- Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cerrahi Bölümünden Op. Dr. Mayir:- "Bu tür buluşmalar çok faydalı oluyor. Ameliyat olanlar olmay

ANTALYA (AA) - Sosyal medya üzerinden "Antalya Obezite Grubu" adıyla örgütlenen obezite hastaları bir araya geldi.

Atatürk Parkı içerisindeki bir işletmede düzenlenen programa, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cerrahi Bölümünden Op. Dr. Burhan Mayir tarafından obezite ameliyatı yapılan hastalar ve ameliyat olmayı düşünen obezite hastası 70 kişi ile yakınları katıldı.

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi bölümü görevlisi Op. Dr. Mayir, gazetecilere yaptığı açıklamada, obezitenin sadece Türkiye'de değil dünyada önemli bir hastalık olduğunu belirterek, tansiyon, şeker hastalığı ile kalp krizine neden olan obezitenin en az kanser kadar dünyanın sorunu olan bir hastalık olduğunu anlattı.

Buluşmaya obezite rahatsızlığı nedeniyle kendisi tarafından ameliyat edilen hastalar ile ameliyat olabilecek kişilerin katıldığını belirten Mayir, "Bu tür buluşmalar çok faydalı oluyor. Ameliyat olanlar, olmayanlara tecrübelerini aktarıyorlar. Ameliyat sürecinde neler yaşadıklarını anlatıyorlar. Çünkü ameliyat süreci kolay bir süreç değil." dedi.

Mayir, hastalarının sosyal medya üzerinden grup kurarak sürekli iletişim halinde olduklarını ve buradan tüm sorularına cevap bulabildiklerini belirtti.

- 14 ayda 84 kilo verdi

Mide küçültme ameliyatı olan İsmail Parti, ameliyattan önce 198,5 kilo olduğunu, sonrasında 14 ayda 84 kilo verdiğini anlattı.

Daha önce sadece evden otomobiline kadar 10 metre yürüyebildiğini, merdiven çıkma şansının dahi olmadığını anlatan Parti, "Memlekete gittiğimde ikinci kattaki ablamın evine gidemezdim. Şimdi yürüyebiliyorum. 6-7 aydır pazara ben çıkıyorum. Daha önce hayatımda hiç pazara çıkmamıştım. Bundan da keyif alıyorum." diye konuştu. Parti, ameliyattan önce şeker ve tansiyon hastalıklarının olduğunu, şimdiyse hiçbirinin kalmadığını vurgulayarak, sağlık için herkese bu ameliyatı olmalarını tavsiye ettiğini kaydetti.

Şükriye Şişman (50) ise aşçılık yaparken aşırı kiloları nedeniyle mesleğini bırakmak zorunda kaldığını ifade ederek, "Bir yıl içerisinde 70 kilo verdim. 165 kilo iken yürümekte ve nefes almakta zorlanan bir insandım." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.