Objektife yansıyan başarı hikayeleri

Objektife yansıyan başarı hikayeleri
Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar, görme engelli atletlerin başarı hikayelerinin anlatıldığı “El yordamıyla koşan çocuklar” fotoğraf sergisinin açılışını yaptı

ANKARA (AA) - Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, lisanslı maraton sporcusu, yazar Beysun İnalan’ın "El yordamıyla koşan çocuklar" adlı fotoğraf sergisinin açılışını yaptı.

Yenimahalle Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, görme engelli atletlerin azim ve başarı öykülerinin fotoğraflarla anlatıldığı "El yordamıyla koşan çocuklar" sergisi, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde açıldı. Serginin açılışına Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar ve Yenimahalle Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Erol Sayyıdan da katıldı.

Sergide, hayatlarına sporu dahil ederek onları yaşama kazandırmak için yola çıkan İnalan’ın kurduğu amatör Şampiyonlar Kulübü'nün yetiştirdiği kılavuzlar eşliğinde koşan çocukların heyecanını yansıtan fotoğraflar yer aldı.

Açılışta konuşan Yaşar, "Engelli bireylerimizin de sağlıklı vatandaşlarımız kadar yaşamın içinde olması gerektiğine inanıyor ve elimizden gelenin çok daha fazlasını yapmaya gayret ediyoruz. Engellilere yönelik projelerimizle Türkiye’de her zaman öncü olduk. Bu başarı öyküsünde emeği geçen herkesi kutluyor, sporcu çocuklarımıza başarılarının devamını diliyorum." ifadelerini kullandı.

İnalan ise açılış töreninde fotoğrafların hikayelerini aktardı. Gönüllülük esasıyla yürütülen bu çalışmanın, genç koşucular kadar kendisinin de hayatını değiştirdiğini ifade eden İnalan, "Yaşamın sadece görmekten ibaret olmadığını, bir algı kümesinden oluştuğunu onlarla fark ettim." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.