"ÖCALAN İLE BİR ŞARTLA GÖRÜŞÜRÜZ"

"ÖCALAN İLE BİR ŞARTLA GÖRÜŞÜRÜZ"
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, konuk olduğu NTV'de seçimden teröre kadar gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, konuk olduğu NTV'de seçimden teröre kadar gündeme dair açıklamalarda bulundu.

İşte Akdoğan'ın o konuşması:

Bu millet size niye oy vermiyor çabası muhalefette olursa siyaset kaliteyi yakalar. Ak Parti bunu başardı. AK Parti 13 ylıdır ne dediyse yaptı. O yüzden Ak Parti söyledikelrini hayata geçirecek. MYK toplantısında Başbakan hemen bu vaatlerin yerine getirilmesi talimatını verdi. 100 günlük acil eylem planı hazırılyoruz. Ne dediysk 100 gün içinde yapma planı hazırlıyoruz. Kaybedecek günümüz yok. Türkiye kaybetmesin diye acele ediyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız var. Bu adımlar bir an önce atılacak.

7 HAZİRAN'DAN BUGÜNE NELER OLDU

7 Haziran ve 1 Kasım iki seçimi de birlikte analiz ediyoruz. Niye yüzde 41 aldık. Bu mesajı aldık. Bunu doğru anladığımızı için oyumuz yüzde 49 oldu. Bundan sonra bir partinin buralara ulaşması da zor. Şuralarda eksiklerimiz var dediğimiz ne varsa onu belirledik. Bundan sonra da daha yapısal çalışmalarımız olacak. Sadece HDP değil MHP'de Türkiye partisi olamadı. CHP de batıya sıkışmış bir parti. Bahçeli niye Osmaniye'de birinci parti olamadım demesi lazım.

Ak Parti'de böyle birşey olmaz. Bunu söyleyenler kendilerine bakacaklar. Tavanla birleşme olmadı ama tabanda birleşme oldu. Yukarıdakilerin yapamadığını aşağıdakiler yaptı. Ak Parti'nin ülkücü tabandan oy alması doğru politika yaptığımızı gösteriyor. Ak Parti'de böyle bir şey olmaz. Herkes kendisine baksın.

ÇÖZÜM SÜRECİ

2003'te PKK Türkiye'yi terketmedi ve gerekeni yapmadı. Süreç Kobani olaylarından sonra koptu. Kobani'den geçen sürecin ardından 7 Haziran'dan sonra saldırılara başladı. Takvim budur. Çözüm sürecinin sahibi ve mimarı biziz. Bunu başarıya ulaştırmak için uğraştık. Habur ve Silvan'la sabote ettiler. Biz bunu devam edebilmesi için süreci zehirleyen unsurların devre dışı kalması gerekiyor. Karakol basarsan terör olayları yaparsan nasıl devam etsin. Terör olduğu sürece çözüm olmaz.

Çözüm süreci derken reformlardan, demokratikleşmeden, kürtleri kucaklamadan geri durmuyoruz, durmayacağız. Vatandaşımız çözüm süreci başlasın diye destek vermedi. Vatandaş için operasyon yapıyoruz. Operasyonlar için vatandaşlar oy verdi. İnsanların günlük yaşantısını bozdu PKK'nın stratejisi. Onun için vatandaş bize oy verdi. Devlet yatırım yapıyor ama tehdit eden bir örgüt var. Kürtler baskı altında yaşamak istemez.

PKK nasıl sürece ihanet ettiyse, HDP de makas değiştirip sürece ihanet etti. Sürece en büyük kötülüğü yapan paralel yapıyla işbirliği yaptı. Biz HDP yönetimiyle kitleyi birbirinden ayırıyoruz. HDP içinde bu durumdan rahatsız olanlar var. HDP'yi eleştirenler yöneticileri de var. Kandil HDP'yi yönlendirdi. Devlet katil diyeceksin dedi. HDP Kandil'in esareti altına girdiler.

ABDULLAH ÖCALAN İLE GÖRÜŞME ŞARTI

PKK'nın Türkiye'ye terk etmesi lazım. Devletin İmralı'yla görüşmesi her zaman olmuştur. İmralı'yla görüşmek için şartların olgunlaşması lazım. Şu aşamada olması mümkün değil. Erdoğan karşıtlığı yapıyormuş gibi yapıp Öcalan'ı batırdılar. Öcalan'ı oraya diri diri gömdüler.

PARALEL YAPI OPERASYONU

One minute'den sonra bir takım yapılar harekete geçti. Algı operasyonu yapılarak Türkiye düşmanlığı yapıyorlar. Deniz Kuvvetleri'ni çökertmeye çalıştılar.

AK Parti 7 Haziran'dan sonra ortaya koyduğu söylemleri, 1 Kasım'dan sonra büyük bir başarı ortaya koydu ama büyük bir tevazu içinde. Bunlar millete hakaret eden, Türkiye'ye savaş açanlar vs. bunlar basın özgürlüğü falan değil. İç savaş provası, tahriki başka bir şey. Sen demokrasiye mi, darbeye mi hizmet ediyorsun, iç savaş çığırtkanlığı mı yapıyorsun? Türkiye'de çarşaf çarşaf yayınlanmayan şey kalmadı. Hükümete, başbakana, cumhurbaşkanına denmedik ne kaldı? Böyle bakıldığında kimsenin susturulduğu yok. Basın ahlakı, basın özgürlüğüyle birlikte gider. Ama bunların hassasiyeti yok. Bunlar algı operasyonlarının bir parçası.

Kayyum ataması bir operasyon değil, hükümet yapmadı, bu yargının tasarrufu. Kayyum ve hakimin denetiminde faaliyet gösteriyor, hükümetin değil. Bunları karıştırmamak gerek. Buna saygı gösterilmesi gerekli. Suç işliyorsan, hukuk önünde hesap verebilmelisin. Sen hükümetleri devirmeye, en büyük şirketlere el koymaya çalışacaksın böyle bir şey olmaz.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.