Nurullah Çetinkaya

Nurullah Çetinkaya

Öcalan’ın itibarı

Öcalan’ın itibarı

Son günlerde bazıları teröristlerin itibarını korumak için kolları sıvamış durumdalar. Her zamanki duygusallıklarıyla kameraların karşısına geçen bazı yetkililer “Kimse Öcalan’ın itibarını zedeleyemez!” dercesine, otuz bin kişinin katilini koruma altına almış durumdalar. Geçtiğimiz hafta kutlanan Öğretmenler Günü paralelinde bu itibarı korunmaya çalışan şahsiyetin itibarlı(!) işlerinden bir örnek verelim.

1993 yılında eğitim fakültesinden mezun olan Neşe öğretmen aynı yıl Diyarbakır’ın Bismil ilçesine atanmıştı. Ailesi Neşe öğretmene gitmemesi konusunda baskı yapsa da o: “Türk bayrağının dalgalandığı her yere giderim.”diye kararlılığını belirtmişti. Baba gönlü kızının tek başına gitmesine razı olmayarak Neşesiyle birlikte Diyarbakır’a yollarına düştü.

Birlikte Bismil’e gittiler. Bismil Milli Eğitim Müdürlüğü tayininin Çavuşlu Köyü ilköğretim okuluna olduğunu söyledi. Köye ulaştıklarında gördükleri manzara karşısında hayrete düştüler. Kendisine okul diye gösterilen yer ahırdan ibaretti. Camları, sıraları kırılmış, duvarlarının sıvası dökülmüştü. Neşe öğretmen köyün muhtarına giderek yardım istedi ama muhtar bir şey yapamayacaklarını söyledi. Bunun üzerine Neşe öğretmen üç aylık maaşını feda ederek okulu baştan aşağıya yeniledi. Okul tertemiz ve düzenli olmuştu. Okulda dersler başlamış, Neşe öğretmen öğrencilerine kavuşmuştu, keyfine diyecek yoktu.

1993 yılı 26 Ekim gecesi Neşe öğretmenin kapısı sertçe çalındı. Kapıyı çalan şeref yoksunları, köyden olduklarını ve Neşe öğretmene bir şey soracaklarını belirterek kapıyı açtırdılar. Ancak kapıyı açtıklarında Neşe öğretmen ve babası karşılarında teröristleri gördüler.

İçlerinden Türkçeyi iyi konuşan biri, babasına sertçe vurarak; “Biz kamuoyuna açıklama yapmadık mı? Baskıcı T.C.’nin hiçbir öğretmenini Kürdistan’a sokmayacağız, demedik mi ulan!” dedi. Arkadaki itlerden biri silahını çekerek ayağa kalkmaya çalışan babanın kafasına bir el ateş ederek kızının gözü önünde katletti.

Neşe öğretmeni saçından sürükleyerek, türlü hakaretlerle köy dışına götürdüler. Önce sol göğsüne beş mermi sonra da sağ göğsüne beş mermi sıkarak Neşe öğretmeni oracıkta şehit ettiler.

Neşe Alten (1972-1993) PKK tarafından şehit edilen onlarca öğretmenden sadece bir tanesi. Maalesef bizler binlerce vatandaşımızı şehit eden canileri bugün Kürt halkının temsilcisi kabul ederek İmralı canisini, bebek katili terörist barış elçisi yerine koyarak itibarının kurtarılması için çabalayanları seyrediyoruz.

Görevi uğruna hayatlarını feda eden tüm öğretmenlere yüce yaratandan rahmet dileyerek başka bir yazımızda buluşuna kadar Türk ve Kürt tüm kardeşlerimi Rabbime emanet ediyorum.

Samimi barış elçilerinin önderliğinde, gerçek barış dolu huzur günlere kavuşmamız dileğiyle…

twitter.com/nrllhcetinkaya

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Nurullah Çetinkaya Arşivi
SON YAZILAR