Odtü'den "Afet Risk Yönetimi" Eğitimi

Odtü'den "Afet Risk Yönetimi" Eğitimi
TİKA, JICA ve ODTÜ'nin iş birliği ile "3. Dünya Ülkeleri Afet Risk Yönetimi ve Afete Dayanıklı Toplum Oluşturma" konulu eğitim programı, 8 Mayıs Pazartesi günü Ankara'da başlayacak

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ve Orta Doğu Teknik Üniversitesinin (ODTÜ) iş birliği ile düzenlenecek "3. Dünya Ülkeleri Afet Risk Yönetimi ve Afete Dayanıklı Toplum Oluşturma" konulu eğitim programı, Ankara'da başlayacak.

ODTÜ'den yapılan açıklamaya göre, Bangladeş, Filipinler, Myanmar ve Pakistan olmak üzere 12 kişinin katılacağı ve üniversitenin kültür ve kongre merkezinde 8 Mayıs'ta başlayacak program, 17 Mayıs'a kadar devam edecek.

Toplantı daha sonra, 18-20 Mayıs'ta Bursa ve İstanbul'da düzenlenecek. Afet yönetimi ve zararlarını azaltma, bunun psikososyal boyutları, afetlerde şehir planlama, afetlerin mimari boyutu, DASK gibi derslerin verileceği programın ev sahipliğini ODTÜ Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi yapacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.