Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Ödül neye göre verilir?

Ödül neye göre verilir?

Yazıp yazmamakta bir süredir kararsız kaldığım bir konu var. Bildiğiniz gibi Aralık ayında Şeb-i Arus konusuna değinmiş ve Aralıkta konuşup unutuyoruz demiştik. Şeb-i Arus’u İstanbul’a kaptırıyoruz bu gece Konya’mıza özel bir gece ve öyle kalmalı diye veryansın etmiştik. Hz. Pir’in ticari meta haline getirildiği, Mevlana isminin böreğe, çöreğe, berbere, şekere, camcıya, kaportacıya verildiği bir şehirde yaşıyoruz. Bunları temizlemek için adımlar atılması gerektiğini konuştuk durduk. Belki bazı adımlarda atıldı bu durumla ilgili ama konumuz aslında bu değil. Konumuz geçtiğimiz günlerde yine Mevlana adı kullanılarak verilen ödüller. Hangi kriterlere göre verildiğini anlayamadığımız ödülleri birde Hz. Pir’in adına vermek Mevlana ismini ne kadar basit kullandığımızı bir kez daha gözler önüne serdi. O gece ödülü alan ya da ödül veren çok sevdiğimiz isimler var keşke sorgulasalardı bu durumu. Kim çıkıp da hangi kriterlere göre böyle saygın ve değerli bir isim adına ödül veriyor, nasıl oluyor da şehrin yöneticileri bu duruma kayıtsız kalıyor? Mevlana’nın torunları bu işin neresindeler?

Konya olarak Dünya çapında yapılması gereken bir organizasyon bu ve bunu Konya’yı yönetenler Ülkeyi yönetenlerle birlikte organize etmelidir. Nobel adına verilen ödüle eşdeğer bir ödül olabilir Mevlana ödülleri ama gerçek bir değerleme süreci oluşturularak yapılır böyle bir organizasyon. Lütfen Mevlana adını kullanmak bu kadar kolay olmasın. Mevlana adına ödül verilen ünlüleri saymaya gerek duymuyorum zaten birçok yerde okudunuz o isimleri ve eminim ki sizde bizim gibi yahu ne alaka dediniz. Aralık ayında Şeb-i Arus bizimdir Konya’nındır dedik. Mevlana Konya’mızın değeridir dedik. Ey Konya ey Konyalılar ne olur değerimize layıkıyla sahip çıkalım. Yoksa birileri çıkıp değerlerimizi kendileri için değerlendiriyorlar.

Ödül verenler ve ödül vermek isteyenler yaptığınız organizasyonlara lafımız yok ödül alın verin takılın sıkıntı yok. Ama Hz. Pir’i bu duruma alet etmeyin. Vereceğiniz ödüller için bir sürü isim bulabilirsiniz. Bu durum devam ederse yılın değil asrın saygısızı ödülünü alacaksınız.

Ak Parti seçim takviminde önemli bir dönemeç geride kaldı teşkilatların görüşünün yansıması olan temayül sonuçları geçtiğimiz günlerde (resmi olmasa da) bir şekilde açıklandı. Konya temayül sonuçları aslında çokta sürpriz olmadı diyebiliriz. Listenin ilk onu Konya’nın yakından tanıdığı isimlerden oluştu. Yaptıklarıyla ve vizyonlarıyla listeye girme konusunda oldukça şanslı olan isimlerin temayülde de ön sıralarda yer almaları kendi adlarına önemli bir artı olabilir. Sıradaki dönemeç ise mülakatlar, aday listelerinin belirlenmesinde önemli basamaklardan biri. Listelerin oluşturulmasında Genel Merkezin yaptıracağı anketler ve Sivil toplum kuruluşlarının görüşleri de etkili olacak. Aday adayları sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek kendilerini tanıtmaya çalışıyorlar. Anlayacağınız şehirdeki hareketlilik hiç durmadan devam ediyor. Bizde bu süreci yakınen takip etmeye devam ediyoruz.

Hayırlı Cuma’lar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR