Ödüllü şiir yarışması düzenlenecek

Ödüllü şiir yarışması düzenlenecek
Dünya Mevlâna Vakfı, Hazreti Mevlâna’nın 750. vuslat yıl dönümü anısına büyük ödüllü şiir yarışması düzenliyor.

Dünya Mevlâna Vakfı, Hazreti Mevlâna’nın 750. Vuslat Yıl Dönümü anısına büyük ödüllü şiir yarışması düzenliyor.

Dünya Mevlâna Vakfı tarafından yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanlığımızın 21 Ocak 2023 tarih ve 2023/1 sayılı Resmi Gazete’de yayınladığı genelgesine göre, Hazreti Mevlana’nın vuslatının 750. yıl dönümü olan 2023 yılı, “Mevlana Yılı” olarak kutlanacak.

ŞİİR YARIŞMASI KARARI

Hz. Mevlana’yı ve Mevleviliği orijinal haliyle tanıtmak ve günümüzde gerek Hz. Mevlana’nın zatında gerekse Mevlevilikte meydana gelen kültür emperyalizminin önüne geçmek amacıyla kurulan Dünya Mevlâna Sağlık Eğitim ve Kültür Vakfı olarak Cumhurbaşkanlığımızın ilgili genelgesine istinaden bir 'Şiir Yarışması' düzenleme kararı aldık.

TÜRKİYE GENELİNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Şiir yarışmamız, büyük Türk-İslâm mutasavvıf, mütefekkir, âlim ve şairi Hz. Mevlâna’nın 'Şeb-i Arûs'unun 750. yıl dönümü münasebetiyle O’nun Cenâb-ı Hakk’a kul, Kur’ân-ı Kerîm’e ve Hz. Peygamber’e bende oluşuna vurgu yapmak, bugün bütün insanlığın ihtiyaç duyduğu manevi hasletleri yeniden hatırlamak ve yaymak, bilhassa genç şairlerimizde bu konuda bir ilgi uyandırmak üzere Türkiye genelinde gerçekleştirilecektir.

hz-mevlna.jpg

VERİLECEK ÖDÜLLER

Ulusal seviyede tertip edilecek olan bu şiir yarışmasına 18 yaş ve üzeri isteyen herkes katılabilecektir. Yarışmada birinciliğe hak kazanan şaire 50.000 TL, ikinciliğe hak kazanan şaire 25.000 TL, üçüncülüğe hak kazanan şaire 10.000 TL ve üç mansiyona da 5.000’er TL para ödülü verilecektir. Yarışmaya katılmak isteyenlerin 11 Temmuz 2023 ile 10 Kasım 2023 tarihleri arasında başvurularını tamamlamaları gerekmektedir. Yarışma başvurularına ait ayrıntılı bilgiye https://www.dunyamevlana.org.tr adresindeki 'Hz.Mevlana Şiir Yarışması Başvuru Şartnamesi' formundan ulaşabilirsiniz" denildi.

İletişim ve bilgi için:

İsim: Kemal ÖZSOY

Tel (GSM) : 0532 738 71 01

E-posta : [email protected]

Adres: Dünya Mevlâna Sağlık Eğitim ve Kültür Vakfı

Aziziye Mahallesi Şehit Nazımbey Caddesi No:10 Karatay/KONYA

  • Dünya Mevlana Vakfı Hakkında
  • 2008 Yılında Hz. Mevlâna’yı eserlerini semayı, tasavvufu, tasavvuf musikisini orijinal haliyle tanıtmak ve ileriki nesillere aktarmak amacıyla kısa adı “Mevlevi Der” olan derneğimizi kurduk. Derneğimiz halen faaliyette olup tüzüğünde yazılı olan alanlarda çalışmalarını sürdürmektedir. Ancak, başta aşevi olmak üzere, tasavvuf dersleri, mesnevi şerhi, sema ve diğer sosyal aktiviteleri yürütmek derneğimizin boyunu aştı, bu kadar işin altından dernek olarak kalkamayacağımızı anladık. Derneğimizin tüzüğüne yakın bir tüzükle “VAKIF” olarak işi devam ettirmeyi düşündük.
  • Vakfımızın ismi sadece Hz. Mevlâna’nın ismini kullanan bir vakıf olmayıp, özü de Hz. Mevlâna ile ilgilidir. Vakfımızın baştaki amaçlarını aşağıdaki şekilde ifade edebiliriz:
  • Kültürel alanda hem yurt içinde, hem yurt dışında Hz. Mevlâna’yı, eserlerini, semayı, tasavvufu ve tasavvuf musikisini tanıtmak yaymak ve geliştirmek. Bu konuların amacı dışına çıkarılmaması ve amacı dışında kullanılmaması, yozlaştırılmaması, orijinalliğinin korunması için her türlü çabayı sarf etmek, gerektiğinde buna ilişkin resmi kurum ve kuruluşlarla istişarelerde bulunmak,
  • Birinci fıkrada sayılan ve bütün dünyaya mal olmuş bu kültürün orijinalliğinin korunarak daha ileriki yüzyıllara taşınabilmesi için her türlü araştırma ve incelemeler yapmak, bunun için, gerek yurt içinde, gerekse yurt dışında kurslar, seminerler, ihtivaller, paneller düzenlemek ve bu konuda her türlü eğitimi vermek, yine bu konularda her türlü ödüllü kompozisyon, makale, beste ve güfte vb. yarışmalar düzenlemek,
  • Fertlerin ve üyelerin arasında sevgi, hoşgörü ve işbirliğini artırıcı, kardeşliği karşılıklı hoşgörü ve saygı temin edici her türlü faaliyette bulunmak. Kültürlü, bilgili insan yetiştirmek ve yetişmelerine yardımcı olmak, eğitmek üzere gerekli faaliyetlerde bulunmak, teşekkül ve teşebbüsleri tesis etmek, işletmek, bu tür kuruluşlara katılmak, iş birliği yapmak, araştırma ve incelemelerde bulunmak müesseseler açmak, kurslar, seminerler ve paneller, ihtivaller, şenlikler, anma günleri ve geceleri tertip etmek ve ettirmek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.