Ödülünün şehit çocuklarına verilmesini istedi

Ödülünün şehit çocuklarına verilmesini istedi
Mersin İl Emniyet Müdürlüğünün düzenlediği kompozisyon yarışmasında ikincilik ödülünü alan 11'inci sınıf öğrencisi Nisanur Çavuşoğlu, hak ettiği para ödülünün şehit çocuklarına verilmesini talep etti- Çavuşoğlu: "Özellikle bu kutlu davada şehitlerimiz ve

MERSİN (AA) - Mersin Emniyet Müdürlüğünün, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171'inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlediği kompozisyon yarışmasında ikinci olan lise öğrencisi, kazandığı para ödülünün şehit çocuklarına verilmesini istedi.

Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğünün il merkezinde bulunan lise ve dengi okullar arasında düzenlediği resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri, Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen törenle verildi.

İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, törende yaptığı konuşmada, zararlı maddelerin kullanımını önlemek için ciddi mücadeleler verdiklerini söyledi.

Ülkenin geleceğinin şekillenmesinden önemli rol oynayacak çocukların gelişmelerine, yeniliklerle donanıp nitelikli hale gelmelerine engel teşkil edebilecek zararlı maddelerle ve bunların ticaretini yapanlarla mücadelenin önemli bir boyut kazandığını ifade eden Baştuğ, şöyle konuştu:

"Bu çerçevede biz de yapılanmamızı sürekli güncelliyor, yeniliyoruz. 'Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele' adı altında şekillendirdiğimiz yapıyı uyuşturucu bağlamında özellikle ayrı birim haline öncelikle Genel Müdürlüğümüzde sonra taşrada illerimizde meydana getirdik. Bu çerçevede özellikle araç gereç ve personel açısından da ayrı planlama ve organize etme durumumuz söz konusu oldu. Sayın Başbakanımızın talimatıyla, özellikle okul çevrelerinde okul aile birlikleri, okul idarecileri ve öğrencilerle müşterek hareket eden narko timlerimizi oluşturduk. Çalışmalarımız çerçevesinde uyuşturucuyla amansız mücadelemiz sürüyor. Mersin Emniyet Müdürlüğü olarak uyuşturucuyla mücadelede geçen dönemlere göre büyük başarı sağladık."

Konuşmanın ardından yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Yarışmada kompozisyon dalında ikinci olan Mezitli Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi 11'inci sınıf öğrenci Nisanur Çavuşoğlu, hak ettiği 200 lira tutarındaki ödülün şehit çocuklarına verilmesini talep etti.

Emniyet Müdürü Baştuğ da Çavuşoğlu'nun örnek davranışını takdir ederek, şehit aileleriyle ilk buluşmaya kendisini davet edeceklerini, orada ödülünü kendisinin vermesini söyledi.

Nisanur Çavuşoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, kompozisyon yarışmasında ikincilik ödülünü kazandığını, ancak ödülü şehit çocuklarına vermek istediğini dile getirdi.

"Bizlerin vatanımızı, devletimizi ve milletimizi koruyan askerlerimize ve polislerimize minnet borcumuz var" diyen Çavuşoğlu, "Özellikle bu kutlu davada şehitlerimiz ve gazilerimizin çocukları bize emanet. Bu ödülü benden çok onların hak ettiğini düşündüm. Biz devletçe, milletçe sonuçta ümmet olarak kardeşiz. O yüzden ben ödülümü şehit ailelerinin çocuklarına vermek istedim." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.